Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünlerinden oluşacak olan “Çanakkale Kahvaltısı”nın markalaşması için önemli bir adım atıldı.
Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı salonu bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünlerinden oluşacak olan “Çanakkale Kahvaltısı”nın markalaşması için harekete geçildi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Çanakkale Ticaret Borsası iş birliğinde “Çanakkale Kahvaltısı”nın markalaşmasına yönelik katılımcılar ile karşılıklı görüş alışverişinin de yapıldığı “Çanakkale Kahvaltısı Markalaşıyor” konulu toplantı düzenlendi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz’in ev sahipliği yaptığı toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Boz, ÇATOD Başkanı Koray Özcan, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver, Gastronomi Dernek Başkanları ve yöneticileri, Otel Müdürleri, Oda ve Borsa Sektör Üyeleri, işletme sahipleri, ÇOMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları hocaları ve öğrencileri yer aldı.
Toplantıda gastronomi turizminin günümüzde ciddi bir potansiyele sahip olduğu, Çanakkale'nin de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiği ve bu girişimin bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. Yol haritasının belirlendiği markalaşma süreci için Ezine Peyniri’nden Çanakkale Domatesi’ne kadar Çanakkale’nin 14 coğrafi tescilli gıda ürününün de “Çanakkale Kahvaltısı” menüsünde kullanılması bekleniyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından 2025 yılının Mayıs ayında "Çanakkale Kahvaltısı" için büyük bir lansman yapılacak.
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)