Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, fakülte toplantı salonunda gerçekleştirildi.
ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çavuş Şahin toplantıda yaptığı konuşmada fakültenin gerçekleştirmiş olduğu bilimsel faaliyetlerden bahsederken, okulun akademik ve fiziki durumuna dair bir sunum yaptı.Bu yıl 103 öğrencinin mezun olduğu Turizm Fakültesi’nin Dekanı Şahin; 2. Ulusal Gastronomi Kongresi’nin ÇOMÜ’nün 25. Yılı etkinlikleri kapsamında 21-23 Eylül 2017 tarihleri arasında üniversitemizde düzenleneceğini aktardı.
“ALANINIZDAKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİN”
Türkiye’nin turizm alanında yetişmiş insana olan ihtiyacına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise “Nitelikli bir turizmci olmak, iyi bir turizm eğitimi almak önemli bir husus. Bu bağlamda Turizm Fakültesi öğretim üyesi kadrosu akademik çalışmalarına baktığımızda öğrencilerimizi buradan nitelikli ve alana katkı sağlayacak donanımla mezun ediyoruz. Ayrıca gençlerimizin iş dünyasına entegre olmasını kolaylaştıracak etkinlikleri bölümlerden ve fakültelerden bekliyoruz.Turizm Fakültesi bu anlamda güzel faaliyetler yapıyor. Kariyer Günleri, öğrencilerin iş dünyasındaki şirketlerle birebir tanışmasına imkan sağlaması açısından önemli” şeklinde konuştu.
Fakültenin sadece öğrencilerin iş bulmasına yardımcı olmasını sağlayacak bir araç olmadığını da ekleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer “Burası özel lise mantığıyla hareket edecek bir kurum değil, burası aynı zamanda akademik bir kurum. Turizm Fakültesi’nin gerçekleştirmiş olduğu, sempozyumlar, konferanslar ile yapılan ulusal ve uluslararası yayınlar da önemli. Bilimsel araştırma bence öğrenciler için yapılan faaliyetler kadar olmazsa olmaz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisedeki bir matematik hocasının aynı müfredatı her yıl anlatabileceğini ama bunun her alanda özellikle üniversitede geçerli olamayacağını düşünüyorum. Alanındaki gelişmeleri iyi takip eden hocaların öğrencilerine aktardığı derslerin farklı olacağını düşünüyorum. Her yıl aynı şeyi anlatan hocalar olmaktan ziyade yeni gelişmeleri katmış, üstüne birşeyler eklemiş olmamız gerekiyor. Fakültelerin eğitim öğretim kadar bilimsel araştırmalarla da ilgilenen kurumlar olmasını sağlamalıyız.”
“ÜNİVERSİTEDE ARAŞTIRMA ORTAMINI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Üniversitede araştırma ortamını güçlendirmeye çalıştıklarını da belirten Rektör Yücel Acer, “Daha sıfırdan kurduğumuz birimler var. Bunların oturması, gelişmesi, güçlenmesi için uğraşıyoruz. Hocalarımız ne zaman bir bilimsel araştırmayla ilgili teklifler gelirlerse açıkçası çok detayına bakmadan elimizden gelen bütün desteği sağlamaya çalışıyoruz. Ben geçen yıl önüme gelen yurtdışı veya yurtiçi sempozyum ve görevlendirmelerin hiçbirini bile sorgulamadım hepsini imzaladım. Bu, bazı dönemlerde hocalara sopa olarak kullanılmış bir şeydi. Bizim laboratuvarlarımıza geçen yıl aldığımız cihazları kimse görmez. Ama bu bizim için önemli. Biz dedik ki Merkez Laboratuvarımızı akredite edeceğiz. Testleri uluslararası geçerlilik kazanacak. Bunun için ne harcama yapılması gerekiyorsa yapacağız dedik ve yaptık. Geçen yıl 750-800 bin TL’lik cihaz alımı gerçekleşti. Dışarıdan hiçbir şey gözükmez ama önemli olan o değil zaten. Mesele orada o altyapı unsurunun tamamlanmış olması. Biga’da bir bina yapılıyor. Kıyıda köşede olduğundan dolayı pek kimsenin haberi yok. Gökçeada mesela, elektriğin sık kesildiği bir yerde üniversite jeneratör koymamış. Herşeyi Belediye’den bekliyordu öğrenciler. Orada yeni bir okul yaptık. Eski okulun tadilatını yaptık. Ortamı daha nezih bir hale getirdik. Ayvacık’a ilk gittiğimde de kötü bir durum vardı, orada da okul bitti, açmak üzereyiz. Bunların hepsi hem öğrencilerimizin hem hocalarımızın ihtiyacı olan altyapı çalışmaları. Ama bunu sadece bir veya birkaç kişinin başarısıymış gibi göstermedik, şahsen ben bundan rahatsızlık duyarım” şeklinde konuştu.
Rektör Acer’in konuşmasının ardından toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)