YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“2013 Expotroia Fuarı” Başladı

20 Mayıs 2013 tarihinde eklendi

2013 EXPOTROIA - Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılan açılış törenin ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış törenine Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başsavcı Salih Çokal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Engin, Çanakkale Sanayi ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Salih Yıldız, çok sayıda idareci ve iş adamı katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin de (ÇOMÜ) standıyla yer aldığı fuarın açılış konuşmalarını sırasıyla ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Bülent Engin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve Vali Güngör Azim Tuna yaptı. ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, ÇASİAD ailesi olarak 2013 EXPOTROIA - Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. ÇASİAD olarak makro ve mikro olarak Çanakkale ekonomisine nasıl katkıda bulunuruzdan hareket ederek 07.07.2012 tarihinde çalışmalarına başladıklarını anlatan Yıldız, yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi.
“Çanakkale Çok Daha İyi Yerlerde Olmayı Hak Ediyor”
Bu günün çok anlamlı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, bu fuarın bir ilk olduğunu ancak gecikmiş bir fuar olduğunu söyledi ve Çanakkale potansiyelinin turizmde de, tarımda da, ticarette de, sanayide de, eğitim alanında da hak ettiği yerde olmadığının altını çizdi.  Prof. Dr. Laçiner Çanakkale’nin çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini ifade ederek;  “2013 EXPOTROIA - Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı’na emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Çanakkale’de gerçekleşen ve Çanakkale’ye katkı sunacak bu tür etkinliklerde bizlerde eğitim-bilim alanında elimizden geldiğince çalışanlarımızla, bilim insanlarımızla, öğrencilerimizle katkı sağlamaya, paydaş olmaya çalışıyoruz. Temennim bu fuarın gelecek yıllarda hak ettiği uluslararası hürriyete ulaşmasıdır” dedi.
“2013 EXPOTROIA Çanakkale’nin Tanıtımına Katkı Sunacak”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konuşmasında içinde hem turizmi hem sanayiyi barındıran bir fuarın bu kentte ilk olarak yapılıyor olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bu çalışmanın bir işbirliği çalışması olduğunun ve bu işbirliğinin sonucu olan 2013 EXPOTROIA - Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı’nın Çanakkale’nin tanıtımına katkı sunacağının altını çizdi. Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale’ye olan sevdasının bitmeyeceğini belirterek, “Bugün burada çok önemli bir işe tanıklık ediyoruz. Çanakkale geniş anlamda ilk fuarını gerçekleştiriyor. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Amacımız dünyanın en büyük kültür mirasına sahip olan bu şehrin hem ticaretini geliştirmek, hem de dünya çapında tanıtımını yaparak geleceğe Çanakkale’mizi hazırlamaktır. Böylece manevi anlamda büyük olan şehrimizi, ekonomik anlamda da büyükler ligine taşımak hedeflenmektedir” dedi. Açılış konuşmalarının ardından katkı sunanlara plaketleri takdim edilerek hatıra fotoğrafları çekildi ve fuar alanı gezildi. ÇOMÜ standı ise katılımcılardan büyük ilgi ve beğeni gördü. 2013 EXPOTROIA - Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı 19 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek.

1.289 kez okundu