E-Posta : atabay64@gmail.com
21 Haziran 1987 tarihinde çıkarılmaya başlayan Çanakkale Olay Gazetesinin kurucusu Turhan Narler’dir. “Haftalık Tarafsız Siyasi Gazete” olarak yayın hayatına başlayan Çanakkale Olay Gazetesi, ilk sayısını 5.000 adet olarak basmıştı.
34. sayısından itibaren günlük olarak yayınlanmaya başlamıştı. Sahibi Işık Narler, Yazı İşleri Müdürü Aynur Narler ve Haber Danışmanı Yaşar Türe’ydi. Biga ve Çan’da temsilcilikler açmıştı. Ayvacık, Bayramiç, Gelibolu ve Lâpseki’de muhabirleri bulunmaktaydı. Gazetede Yılmaz Biçer, Tamer Balçık, Yaşar Türe, Hasan Gürbüz, Musa Artam, Şevket Değirmenci, Erol Şimşek, Aydoğan Ünver, İlker Aksoy, İsmet Öktem, Selami Koyuncuoğlu, Ramazan Eren, Süleyman Arslan, Elif Can, Özlem Korur, Sedat Sertoğlu gibi kişiler yazılar yazmışlardı.
Çanakkale Olay Gazetesinin sahibi daha sonra Aynur Narler, Yazı İşleri Müdürü Orhan Mutay olmuş ve “Günlük Siyasi Gazete” olarak yayınlanan gazetenin baskı adedi 2003’te 600’dür. Adresi, İsmetpaşa Mahallesi, Helvacıoğlu Caddesi İnönü Heykeli Karşısı’ndaki binadır.
Çanakkale Olay Gazetesi, Aynur Narler tarafından “Günlük Tarafsız Siyasi Haber Gazetesi” olarak İsmetpaşa Mahallesi Demircioğlu Caddesi’nde yayın hayatını 5 Ağustos 2020 tarihine kadar sürdürdü. Bu süre içerisinde pek çok yazar, konuk yazar, araştırmacı ve gazeteci Çanakkale Olay Gazetesinde yazılar kaleme aldı. Bu kişiler arasında ilk akla gelenler; Sermet Atadinç, Turgut Çamer, Şahabettin Kalfa, Telat Koç, Seçkin Sağlam, Cahit Göveren, Hasan Küçükoba, konuk yazar olarak Ruşen Fuat’dır.
Çanakkale Olay Gazetesi, Çanakkale’nin basın yaşamının önde gelen ve saygın gazetelerinden biri olarak; 6 Ağustos 2020 tarihinden itibaren imtiyaz sahibi Mehmet Özkurnaz olmuştur.
Olay Gazetesinin 21 Haziran 1987 tarihindeki ilk sayısında yer alan bazı haberleri hatırlatalım:
“İrticanın Ayak Sesleri mi? Mehmetçik Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor?”
Barbaros Mahallesi plaj caddesinde faaliyet gösteren Mehmetçik öğrenci yurdunda zorunlu oruç, namaz ve dini eğitim yaptırıldığı iddia ediliyor. Burada bulunan 45 öğrenciye Pazartesi peygamberin doğum günü, Perşembe ise kutsal gün arifesi diye zorunlu oruç tutturuyor.”
“Kendi Limanımızı Yaparız”
Çanakkale Çimento Sanayi A.Ş Genel Müdürü Recep Güler Çanakkale’nin batı bölgemizdeki gelişmelere ayak uyduramamasının nedeninin ulaşım sorunları olduğunu dile getirerek gerekirse herkesin yaralanabilmesi için kendi limanlarını hizmete açabileceklerini belirtti.”
“İki Vatandaşın Şikâyeti”
İki vatandaş arasındaki ihtilaflı alacak yüzünden, alacaklı taraf İş Bankası Çanakkale Şubesinden çek yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle şikâyetçi oldu.”
“Belediye ve Beldemiz Yapı Kooperatifi İnşaata 2 Ay İçinde Başlıyor”
İki ay önce belediye tarafından kurulan Sanayi Ticaret bakanlığının onayı ile faaliyete geçen Belediye Beldemiz Yapı Kooperatifinin 2 ay içinde inşaata başlayacağı bildirildi. Piri Reis Çeşmesi arkasındaki 26 dönüm arsa 5 Haziran günü yapılan belediye meclis toplantısında toplu konut alanı olarak ilan edildi.”
“SHP’nin Zincirbozan Çıkartması”
2 Haziran günü Milli Güvenlik Konseyinin 79 sayılı kararı uyarınca Zincirbozan’a ikamete gönderilen Deniz Baykal, Yüksel Çakmur, Metin Tüzün, Ferhat Aslantaş ve Süleyman Genç geçmiş günleri yâd ettiler. 121 gün kaldıkları Zincirbozan nizamiye kapısı önünde kalabalık bir toplulukla ikamete gönderilmelerinin 4. yılını kutladılar.”
“İl Özel İdare Müdürü Tutuklandı”
Çanakkale’ye yeni atanan özel idare müdürü Hasan Seven göreve başlar başlamaz başını derde soktu. Koltuğuna ısınamadan Atatürk büstlerine takan müdürün “kaldırın bu pis putları buradan” diyerek masasının üzerindeki Atatürk maskını kırdığı iddia edildi. Emekliliğine 1 yıl kalmış olan bürokrat tutuklandı.”
“ Japon Usulü Balık Avı Fiyaskoyla Sonuçlandı”
Önentaş büyük hayallerle planladığı Japon usulü balık avı için 150 milyon liraya Japonya’dan yeni balık takımları getirtti. Orkinos avı sevdasına düşen Önentaş yöneticileri gittiği her yerden eli boş döndü.”
“DYP’de Sancılı Günler mi?”
DYP Çanakkale il örgütündeki huzursuzluk Merkez ilçe başkanı Emin Arat’ın ilçe binasını köprübaşındaki bir yere taşımasından kaynaklandı.”
“ Çanakkale Cezaevinde Açlık Grevi Sürüyor”
Çanakkale cezaevinde 21 Mayıs günü 5 hükümlü tarafından başlatılan açlık grevi sürüyor. Hükümlüler istemleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar.”
“Bu Haksızlığın Faturasını Kim Ödeyecek?”
17 Nisan günü Gökçeada Atatürk öğretmen Lisesi Almanca Öğretmeni Fehmi Naz’a sol içerikli kitaplar gönderilince günlerce süren sorgulamalar sonucu soruşturma başlatıldı. İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde aklanan 6 kişi “bunun faturasını kim ödeyecek” dedi.