TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı (Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk) Çanakkale'de başladı.
TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı (Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk) kapsamında katılımcı öğrenciler, Çanakkale’de Özgürlük Parkı’nda keyifli bir gün geçirdi.
Çanakkale Belediyesi’nin de destek verdiği 21 Temmuz 2018 tarihine kadar 3 ayrı dönemden oluşacak Yaz Bilim Kampına ortaokul 6. sınıfa devam eden, Haziran 2018 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş grubu çocuklar katılım sağlayacak. Yürütücülüğünü ÇOMÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın gerçekleştirdiği Yaz Bilim Kampının ilk döneminin etkinlikleri ise başladı. Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın rehberliğinde Çanakkale Özgürlük Parkı’nda bir araya gelen katılımcı öğrenciler, “Doğa ve Aynalar” adlı etkinlikte, aynalar yardımı ile bir taraftan ormanlık alanda adeta ağaçların içerisinde geziyormuş gibi farkındalık yakalarken diğer taraftan da yapmış oldukları gezi ve gözlem ile anıtsal ve korunmaya değer ağaçların artım burgusu yardımı ile nasıl yaşlandırılabileceğini öğrenmiş oldular. Katılımcılar bu etkinlikte bir taraftan Özgürlük parkındaki bitkileri tanırken diğer taraftan da Ege Denizi, Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi’nin nasıl oluştuğunu da öğrenmiş oldular. Doğada hayatta kalma, doğada yön bulma gibi küçük tüyoların da verildiği etkinlik katılımcı öğrenciler için farklı bir uygulama alanı oldu. Öğrenciler ayrıca seramik atölyesinde seramik yapma fırsatı da yakaladı.
Ayrıca; Prof. Dr. Ali İşmen ve Öğr. Gör. Pınar İşmen tarafından Deniz Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında “Sudaki Canlılara Dokunuyorum; Akvaryum Avuçlarımın İçinde” etkinliğinde su altı canlılarını mikroskop altında inceleme uygulamalarına katılan geleceğin bilim insanı ve mühendisleri “Su Altı Dünyası Belgeseli ve Deniz Canlıları Müzede:Ara- Bul Oyunu” ile Piri Reis Deniz Müzesi uygulamalı eğitimlerine katıldılar.
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)