Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Kaymakamlığı ve Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Geyikli Belediyesi arasında Troya Kültür Rotası’na Katkı sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
ÇOMÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile Ezine Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Giray Öğe katıldılar.
Çanakkale’nin Ezine İlçesine bağlı Geyikli Belediyesinde uluslararası ve ulusal düzeyde spor faaliyetlerinin de gerçekleştirilebileceği şekilde planlanan günübirlik kullanım alanları, park ve yeşil alanlar ile sosyal ve kültürel tesis alanlarının oluşturulmasına ilişkin çalışmaları içeren proje kapsamında; “Troya Kültür Rotası” üzerinde yer alan üç farklı lokasyonun düzenlenerek turizme kazandırılmasıyla bölgeye uluslararası prestij kazandırılması, çadır ve kamp alanlarında belirlenecek kıyı, kara ve spor branşlarının, turnuvaların yapılabileceği spor turizm alanlarının ve alt yapının oluşturulması, insanların doğal ortamda uluslararası standartlara sahip kaliteli ve konaklamalı vakit geçirmelerinin sağlanması, bölgenin tarih ve kültürünün tanıtımının yapılması ile bölgenin sahip olduğu diğer kültür rotaları ve gastronomi açısında zenginlikler konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
TROYA KÜLTÜR ROTASI PROJESİ HAKKINDA
Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV) tarafından Çanakkale Valiliği ortaklığında gerçekleştirilen Troya Kültür Rotası Projesi ile Çanakkale'den Assos'a kadar olan köylerdeki kültürel kimlik ve kültürel miras korunurken, ziyaretçiler ile yöre halkı arasındaki bağların güçlenmesi amaçlandı. 2018 Troya yılında başlatılan Troya Kültür Rotası Projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde kapsamında desteklendi. Proje ile Çanakkale'den Assos'a kadar antik yolların da geçtiği 120 km'lik yolun sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde hayata geçirilmesi, yürüyüşçüler ve bisikletçiler tarafından kullanılması, yolun geçtiği köylere sosyal ve ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirmesi hedefleniyor.
(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)
(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)