Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, denizlerimizin ve doğal mirasın korunması amacıyla Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir Balıkçı Barınağı önünde denizdibi temizliği yapıldı.
“Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Kıyı ve Denizdibi Temizliği” ismiyle düzenlenen etkinlik kapsamında toplanan atıklar doğayı temiz tutmaya yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen alanda bir süre sergilendikten sonra geri dönüşüm tesisine gönderildi.
Etkinliğe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşçı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Valiliği, Deniz Polisi Eğitim Merkezi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), dalış okulları, yelken kulüpleri, yüzme kulüpleri, dalış kulüpleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
"ÖNEMLİ OLANIN TEMİZLEMEK DEĞİL, KİRLETMEMEK OLDUĞU BİLİNCİYLE HAREKET ETMELİYİZ"
Denizlerimizi ve doğamızı temiz tutmak için yapılan bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Önemli olanın temizlemek değil, kirletmemek olduğu bilinciyle denizimize, tarihimize, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Tabiatımızın bize bir miras değil, gelecek adına sahip çıkmamız gereken bir emanet olduğunu unutmamalıyız. “Temiz deniz, tarih, miras, gelecek" temalı kıyı ve denizdibi temizliği etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"BU DENİZLER BİZİM, BU TARİH BİZİM, GELECEK DE BİZİM"
Etkinlikte açıklama yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri olan ve dünyanın en önemli sualtı parkında daha temiz bir çevre, daha temiz bir deniz, daha temiz bir alan için faaliyet yürütüyoruz. Çanakkale boğazıyla, tarihiyle çok güzel bir şehir, çok güzel bir memleket. Zaman içerisinde bazen burada bozulmalar olduğunu gördük. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale’de tüm kurumlarımızın, halkımızın, özellikle çocuklarımızın büyük desteğiyle burada bir çevre temizliği yapmaya çalışıyoruz. Bu denizler bizim, bu topraklar bizim, bu tarih bizim, bu geçmiş bizim. Gelecek de bizim. Dolayısıyla biz gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre, daha temiz bir deniz bırakmak mecburiyetindeyiz" dedi.
"ÇANAKKALE İÇİN HEP BERABER OMUZ OMUZA BU FARKINDALIĞI YÜRÜTÜYORUZ"
Halkın her geçen gün daha da bilinçlendiğini belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Halkımızın çevreye daha fazla sahip çıktığını görüyoruz. Biz de kurumlar olarak özellikle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu topraklara gözümüz gibi bakıyoruz. Gözbebeğimiz gibi kolluyoruz buraları. Halkımızla birlikte bu güzel çevreye, bu güzel coğrafyaya sahip çıkacağız. Daha temiz bir dünya için, daha temiz bir çevre için, daha temiz bir Çanakkale için hep beraber kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe bu farkındalığı, bu çalışmayı yürütüyoruz. Gelecek kuşaklara bu emaneti daha temiz bir şekilde bırakmak istiyoruz" dedi.
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)