YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tabip Binbaşı Mehmet İsmail Bey Kabri Başında Anıldı

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Zığındere Muharebeleri'nde şehit düşen doktorlardan biri olan Tabip Binbaşı Mehmet İsmail Bey kabri başında anıldı.

29 Haziran 2024 tarihinde eklendi

Çanakkale muharebelerinin yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çok az kişinin bildiği, yöre insanın da "Yılanlı Mezar" olarak adlandırdığı mezar taşının Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2018 yılında Tabip Binbaşı Mehmet İsmail Bey'e ait olduğu tespit edilmiş ve Çanakkale Savaşları'nda yeri, ismi ve mezarı belli olan ilk şehit doktor olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Çanakkale Savaşları'nın en yoğun çarpışmalarının yaşandığı Zığındere Muhabereleri'nin ilk günü yaralanan ve ikinci günü şehit olduğu bilinen Tabip Binbaşı Mehmet İsmail Bey kabri başında anıldı.

Düzenlenen anma programına, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, tarihçiler ve sağlık çalışanları katıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.900 kez okundu