YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Seddülbahir Kalesi Dünya Mimarlık Festivali'nde Finalde

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Seddülbahir Kalesi, Dünya Mimarlık Festivali'nde tamamlanan kültür yapıları kategorisinde finale kaldı.

12 Temmuz 2024 tarihinde eklendi

Ulusal alanda TMMOB Mimarlar ve Peyzaj Mimarları Odaları tarafından verilen ödüllerin yanı sıra uluslararası platformlarda da dikkat çekici başarılar elde eden ve Architizer A+ ve Domus gibi prestijli yarışmalarda kısa listeye girmeyi başaran Seddülbahir Kalesi, Dünya'nın önde gelen mimari projeleri arasında adını duyurdu ve son olarak Dünya Mimarlık Festivali'nde tamamlanan kültür yapıları kategorisinde seçilen 11 finalist arasına girmeyi başardı.

KAZANANLAR KASIM AYINDA BELLİ OLACAK

6-8 Kasım 2024 tarihleri arasında Singapur'da düzenlenecek festivalde, 68 farklı ülkeyi temsil eden 140 jüri üyesi önünde gerçekleştirilecek proje sunumları sonrasında dünyanın önde gelen mimarlık platformu ödüllerinin sahipleri belli olacak.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin mimari kültür envanterine kazandırdığımız Seddülbahir Kalesi'ne bu yarışmada da başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.956 kez okundu