Kale Grubu, Çanakkale’nin “Akıllı Şehir” vizyonuna katkı vermek amacıyla Türkiye Bilişim Vakfı ile işbirliği yaptı. Yapılan işbirliği çerçevesinde “Çanakkale ile Akıllı Geleceğe” sloganıyla “Aklım Fikrim Çanakkale” projesi kapsamında şehrin mevcut durumu tespit edilecek.
Kale Grubu, Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü yetkilileri yapılan bu çalışma hakkında bilgiler vermek amacıyla Çanakkale Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Ev sahipliğini Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Genel Sekreter Sevcan Elver’in yaptığı ziyarete Kale Grubu’ndan Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu, Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Rana Birden Çorbacıoğlu, Türkiye Bilişim Vakfı Projeler Koordinatörü S.Seda Çakmak, Genel Sekreter Çağdaş Ergin, Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, Kurucu Ortağı Melih Gezer katılım sağladı.
Kale Grubu, Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsünden yetkililerin yer aldığı proje ekibinin ziyaretinde akıllı şehirler konseptine yönelik çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Ziyarette, Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV)’nın, Çanakkale’nin “Akıllı Şehir” vizyonuna katkı vermek amacıyla "Aklım Fikrim Çanakkale" projesi için iş birliği anlaşması imzaladıkları belirtildi. Toplantıda Proje ekibi tarafından, İstanbul-İzmir aksında kalan ve adına altın çember denilen bölgenin kalbinde yer alan Çanakkale’nin “akıllı şehir” olma yolunda atması gereken adımları, tüm yerel paydaşlarla birlikte belirlemeyi ve ortaya bir yol haritası çıkarmayı amaçladık. Ayrıca Projenin saha ve raporlama çalışmalarını, bu alanda yetkinliği ile tanınan Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü yapacak.
Ayrıca proje kapsamında ilk aşama olarak Çanakkale'nin “akıllı şehir” kriterlerine göre mevcut durumu tespit edilecek. İkinci fazda yerel paydaşların desteği ile ihtiyaçlar ve öncelikler belirlenecek. Çalışma sonucu ortaya çıkacak akıllı şehir vizyonu, uygulama için kamuoyu ve karar vericilerle paylaşılacak. Projeyle Çanakkale’nin yaşanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine teknoloji aracılığı ile katkıda bulunarak rekabet gücünü yükseltebilmek ve “akıllı şehir” kavramının farkındalığını artırmak yoluyla, Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşümünün hızlandırılmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amaçladıklarını belirtildi.
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen de yaptığı konuşmada öncelikle yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin Çanakkale için son derece önemli bir proje olduğunu belirten Kaya Üzen, “ Bu projenin kurum ve kuruluşlar olarak bir parçası olmak bizleri onurlandırır. Artan hızlı kentleşmenin konut, trafik, işsizlik, çevre, sağlık, eğitim, asayiş gibi sorunların da artmasına neden oluyor. Bu konuların çözümü için akıllı şehirler öne çıkıyor” dedi. Çanakkale’nin akıllı şehir olma potansiyelinin yüksek olduğuna işaret eden Başkan Üzen, Türkiye’nin dünya kentleriyle de rekabet etmesinde akıllı şehir yatırımlarının son derece önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca akıllı şehirler ile ilgili dünyadaki örneklerini belirten Üzen, Çanakkale’de yerel yönetimlerin, merkezi yönetimlerin, üniversitenin ve sivil toplum kuruluşlarının akıllı şehirleri projesinde yer alarak bilgi ve iletişim teknolojilerine yatırım yapması, bu yatırımların sonucunda sunulan hizmetin kalitesini yükseltmesinin Çanakkale’yi dünyanın başarılı örneklerine katabileceği ifade etti.
Başkan Üzen bu projeyi yürekten desteklediklerini de belirterek, “Ticaret Borsası olarak kapımız sizlere her daim açık. Projede her türlü desteği sunmaya hazırız. Bu projeyi İlimize kazandıran başta Kale Grubu olmak üzere Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü yetkililerine de teşekkürlerimi sunuyor ve inanıyorum ki el ele verip emin adımlarla İlimiz için ilerleyeceğiz” dedi.
(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)