YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GMKA Yeni Mali Destek Programlarını Açıkladı

04 Aralık 2012 tarihinde eklendi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) bu yıl çıkacağı yeni mali destek programlarını açıkladı. Ajansın üç yeni destek programı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi, Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması ve Sosyal Kalkınma başlıklarını kapsıyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın en büyük destek mekanizmalarından biri olan mali destek programlarını açıkladı. Yönetim Kurulu Toplantısında açıklanan destek programlarının konusu ise Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi, Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması ve Sosyal Kalkınma olarak belirlendi. Toplam 16 Milyon TL bütçeli 3 destek programını Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna kamuoyuna duyurdu. Mali Destek Programlarının son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2013 Salı günü saat 17:00 olarak açıklandı. Vali Tuna, Ajansın güzel projelere destek sağladığını kaydederek, “Artık ajans iki ilde de bilinir hale geldi. Verdiği desteklerle de bölgemize ciddi katkıları olduğunu düşünüyorum. Daha güçlü bir TR22 Güney Marmara Bölgesi için Balıkesir Valimizle birlikte el birliğiyle bu başlangıcı yapalım” dedi. Destek programlarının başlangıcını birlikte yapan Balıkesir ve Çanakkale Valileri destek programlarının açıklanmasından sonra olağan yönetim kurulu gündemine devam edildi.
Bilgilendirme Toplantıları 5 ve 7 Aralık’ta
Ajans üçüncü mali destek programı kapsamında önümüzdeki hafta bir dizi bilgilendirme toplantısı yapacak. İlk olarak 5 Aralık Çarşamba günü Çanakkale’de saat 14.00’te Çanakkale Ticaret Borsasında yapılacak bilgilendirme toplantısında, Mali Destek Programlarıyla ilgili çeşitli bilgiler verilecek. Bilgilendirme Toplantılarının ikincisi ise Balıkesir’de düzenlenecek. 7 Aralık Cuma günü GMKA Hizmet Binasında saat 14.00’te düzenlenecek toplantıda destek programlarının ayrıntıları aktarılacak.
Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi 6 Milyon Destek
Destek Programlarında en büyük bütçe Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programına ayrıldı.Güney Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi işletmelerinin ve kuruluşların bölgesel,  ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliklerinin artırılmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla 6 Milyon TL bütçe ayrıldı. Destek Programına başvuracak projelere asgari 50 bin TL, azami ise 450 bin TL destek sağlanacak. KOBİ’ler, Kooperatifler, Birlikler ve Ticaret Borsaları’nın başvurabileceği destek programının öncelikleri ise şöyle açıklandı: Öncelik 1: Tarıma dayalı sanayi sektöründe pazarlama, ihracat ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması; Öncelik 2: Tarıma ve tarıma dayalı sanayi sektörüne yönelik makine, ekipman ve malzeme üreten işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması; Öncelik 3: Tarımda ve tarıma dayalı sanayi sektöründeki uygulamalarla çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanması ve yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması; Öncelik 4: Tarımda ve tarıma dayalı sanayi sektöründe ihracat, yenilikçilik, pazarlama kapasitesinin artışına katkıda bulunacak ortak kullanım alanlarının geliştirilmesi.
Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması destek kapsamında
GMKA’nın açıkladığı destek kapsamında bir başka ana destek başlığı ise Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması oldu. Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı’nın amacı Balıkesir ve Çanakkale bölgesine gelen turistlerin ortalama konaklama sürelerinin ve turizmden elde edilen gelirin artırılarak bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkı sağlamak olarak belirlendi. 5 Milyon TL bütçeye sahip destek programından kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve KOBİ’ler yararlanabilecek. Başvuran projelere asgari 50 bin TL, azami ise 450 bin TL destek sağlanan Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı’nın öncelikleri ise şöyle belirlendi: Öncelik-1: Bölge Turizminin Ulusal ve Uluslararası Alanda Tanıtılması; Öncelik-2: Alternatif Turizm Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması; Öncelik-3: Turizm Hizmetlerinde Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması; Öncelik-4: Turizm Hizmetleri İçin Gerekli Enerji İhtiyacının Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Sağlanması.
Sosyal Kalkınmaya 5 Milyon TL
Ajansın açıkladığı üçüncü destek programı ise Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı oldu. Kamu Kurumları, Üniversiteler, Kamu Kurumu niteliğindeki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin yararlanabildiği destek programının amacı Toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesinin ve refah düzeyinin yükseltilmesi olarak açıklandı.Toplam 5 Milyon TL bütçeye sahip Sosyal Kalkınma Mali Destek Programında destek asgari 50 bin TL iken, azami destek 250 bin TL olarak belirlendi. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın öncelikleri ise şöyle: Öncelik 1: Dezavantajlı grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının artırılması; Öncelik 2: Sivil toplumun etkinliğinin ve katılımcılığının artırılması ve Öncelik 3: Eğitim ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi. 

Etiketler : GMKA , Güngör Azim Tuna
1.475 kez okundu