Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay’a, işletme alanında fahri doktora unvanı verdi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Salonu’ndaki törene eski Çanakkale ve şimdiki Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konserle başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Laçiner, doktora unvanının kimlere, niçin verildiğini ve önemini şu sözlerle anlattı: “Doktora verilen kişiler alanlarının üstadı olurlar. Hayat okulu içerisinde uzmanlığa ulaşmaları, olgunluğa ulaşmaları söz konusudur. ÇOMÜ’nün görevi de bu insanları topluma deklare etmek, onların emeklerini taçlandırmaktır. Doktoranın fonksiyonu takdir etmektir. Takdir gıda gibidir. ÇOMÜ fahri doktora konusunda çok cömert değildir, yerine gitmesine önem veririz. Bugün de iki güzide insan aramızda. Kale Grubu’nun, Çanakkale ve ülke ekonomisine katkıları tartışılmaz. Ümit ediyorum ki, bu tür törenleri daha çok yapma imkânımız olur. Daha çok Osman Okyay’lar ve daha çok Zeynep Bodur Okyay’lar çıkar aramızdan. Kendilerine ÇOMÜ ailesine katıldıkları için de teşekkür ederim.”
Konuşmanın ardından fahri doktora takdim törenine geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar tarafından senato kararları okundu. Daha sonra Okyay çifti için ayrı ayrı seremoni düzenlendi. İlk olarak özgeçmişi okunan Osman Okyay sahneye davet edildi. Ardından aynı şekilde özgeçmişi okunan eşi Zeynep Bodur Okyay’a fahri doktorası takdim edildi. Çiftin akademik kıyafetlerini Prof. Dr. Laçiner, Vali Tuna ve Vali Vekili Kulözü birlikte giydirdi. Fahri doktora beratları, ÇOMÜ kimlikleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Osman Okyay, grup hakkında bilgi vererek yaptıkları çalışmaları anlattı. CEO Zeynep Bodur Okyay ise her zaman Çanakkale ruhuyla ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “İnsan kaynağı, en önemli kaynak. Bir ülkenin dengeli büyümesi, dünyada söz sahibi olması için yetişmiş insan gücü her şeyin önünde. Sermaye, makine, ekipman bunların hepsi bir şekilde bulunabilir ama yeterli kalifiye insan gücü olmadığı zaman zaten o ülkenin ayakta durma imkânı yoktur. Dolayısıyla üniversiteler hepimizin şükran duyduğu, bu ülkenin insan kaynağını yetiştiren çok önemli kurumlardır” ifadelerini kullandı.
Osman Okyay ise, Kale Grubu’nda muhteşem bir sanayi geleneğine sahip olduklarını belirterek, “Biz de büyüklerimizden aldığımız sanayi aşkıyla hareket ediyor ve gelecek nesillere gurur duyarak miras bırakabileceğimiz işler yapmaya çabalıyoruz” dedi. Törenin ardından panele geçildi. Öğrencilerin geniş katılım gösterdiği panelde, coşku ve duygusallık bir aradaydı. Zeynep Bodur Okyay, “Bu sabah yetişebilmek için helikopterle geldik Çanakkale’ye... Havadan fabrikaları gördüğümde inanın çok duygulanıyorum, ben o fabrikalarda büyüdüm, orası benim evim” derken çok heyecanlandı, sesi titredi. Öğrencilerden büyük alkış alan Zeynep Bodur Okyay’ın konuşmasını Osman Okyay’ın sözleri tamamladı: “Böyle bir eşim olduğu için çok şanslıyım.”