YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇATOD Sektör Toplantısında Çanakkale ve Türkiye Turizmi Görüşüldü

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) sektör olağan toplantısı Troia Tusan Hotel’de gerçekleştirildi.

18 Ağustos 2020 tarihinde eklendi

ÇATOD’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Jülide İskenderoğlu ile birlikte ÇATOD üye işletme temsilcileri, TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik, Başkan Yardımcısı İlhami Gezici, önceki dönem Başkanı Turgay Kılıç ve ÇATUD Başkanı İsmet Balkan iştirak etti.

Başkan Armağan Aydeğer toplantıda önceki dönem ÇATOD başkanları Ali Akol, Kemal Pazarbaşı ve kurucu üyelerden Hilmi Selimoğlu’na ÇATOD ve Çanakkale Turizmine katkıları nedeniyle birer plaket takdim etti. Başkan Aydeğer ayrıca Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’na da 2018 Troya Yılı ve beraberinde yapılan çok sayıda yatırım, Çanakkale Turizmi ile ilgili tamamlanan ve devam eden çok sayıda proje ve yatırımın gerçekleşmesindeki çok önemli katkıları nedeniyle ÇATOD adına birer teşekkür plaketi verdi.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer  toplantıda yaptığı konuşmada Covid 19’un tüm dünyayı derinden etkilediğini ve beraberinde getirdiği yeni yaşam koşulları ile iş modellerine ve bağlı planları yeniden şekillendirerek sektörde olağandışı bir süreç yaşattığını belirterek, “Bu kapsamda turizm sektörü tüm dünyada ciddi bir daralma ve darboğazın içinde mücadele ediyor. Tüketici artık çok daha çekimser ve kırılgan. Mevcut regülasyonlar maliyetlerimizi doğrudan ciddi oranda arttırmış durumda. ÇATOD Otelleri ve Çanakkale Turizm sektörü olarak bizler bu sürecin olumsuz etkilerini azaltmak için büyük bir enerji ile mücadele ediyoruz. Tesislerimizin büyük çoğunluğu Turizm Geliştirme Ajansının yürüttüğü Güvenli Turizm Belgesi aldı. Ulusal ve uluslararası sektör paydaşlarımız ve iş ortaklarımız ile sürekli iletişim içimdeyiz, uzaktan online toplantılar düzenliyor katılım sağlıyoruz. Üyelerimizi tüm gelişmeler hakkında anlık bilgilendiriyor, uygulama esaslarında detay raporlar sunuyoruz. Çanakkale ilimizin özellikle sosyal ve dijital medya üzerinden tanıtımlarında yoğun çaba harcıyoruz. Sektörün bu sürece adapte olması için türbülans geçene kadar mevcut sektörel desteklerin devamını çok önemsiyoruz. KDV oranlarındaki indirimin devamı, kısa çalışma programının Nisan 2021 e kadar devamı, kredi geri ödemelerinin Nisan 2021’e ötelenmesi, ucuz maliyetli kredi desteklerinin devamı, Ekim -Nisan arasındaki vergi ödemelerinin ertelenmesi bu sürecin atlatılmasında turizm sektörüne çok önemli bir destek olacaktır.

Diğer taraftan ilimiz turizminin gelişiminde çok önemli rol oynayan mevcut çalışmaları gönülden destekliyoruz. Turizmin olmazsa olmazı ulaşımdır. 1915 Çanakkale köprüsü bu anlamda Çanakkale Turizmi gelişiminde çok önemli bir bağ kuracak. Dalış Turizmi, Rüzgara bağlı su sporları, eko turizm, deniz turizmi, kültür turizmi, gastronomi, sağlıklı yaşam turizmi gibi her güncel turizm hareketlerinde artık Çanakkale’mizin söylediği ve sunduğu gelişen ürünleri her geçen gün artıyor. Covid 19 sonrası süreçte tüketicinin karakteri olan, doğal ve kültürel zenginleri ön planda, kimlikli destinasyonlara yöneleceğini, küçük ama kaliteli, kaliteli yaşam deneyimi sunan bölgelerin ön planda olacağına inanıyoruz. Çanakkale mevcut potansiyeli ile bu sürecin ayrışan kazanan bölgesi olacağına inanıyoruz” dedi.

Toplantı sohbet ortamında geçen soru cevap bölümünden sonra sona erdi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

11.328 kez okundu