Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler, Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Kirazlı Balaban mevkiinde gerçekleştirilen altın madeni arama çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler, Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler, Yatırımcılar Derneği olarak kurulduğumuz 2004 yılından buyana Çanakkale ve ülke turizmimizin gelişimine hizmet etmekteyiz. Bu kapsamda Çanakkale’nin lider sivil toplum kuruluşları ile birlikte sayısız turizm ile ilgili vizyon projenin fikir ocağı ve en önemli destekçileri arasında yer aldık. Yurtiçinde ve yurtdışında bölgemizin tanıtımı için uzun yıllardır çok sayıda fuar, work shop, info tour, medya çalışması ile faaliyetlerimizi sürdürmekte, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile bölgemiz ve ülkemiz yararına yakın bir işbirliği kültürü yürütmekteyiz. Çanakkale’miz Son 10 Yıl içinde turizm alanında çok önemli yatırımlara ev sahibi oldu. 2018 Troya Yılı ile uluslararası tanıtımda büyük bir tanıtım ve iletişim hamlesi gerçekleştirildi. 2018 Troya Yılı Projesi Türkiye’de destinasyon pazarlamasında örnek bir model geliştirdi. Son dönemde özellikle turizm alanında çok sayıda alt ve üst yapı yatırımına ev sahibi olan Çanakkale; dünyaya mal olmuş kültürel zenginlikleri, Troas Bölgesi, tarihi Gelibolu Yarımadası, adaları, Kazdağları, birbirinden zengin kıyı kesimleri, alternatif turizm çeşitleri, gastronomik değerleri ile Türkiye turizminin en hızlı gelişen yıldızlarından biri haline geldi. Forbes Dergisi tarafından yakın geçmişte en yaşanabilir kent seçilen Çanakkale’miz, tüm Türkiye’nin ve yurtdışındaki turizm çevrelerinin dikkatini üzerinde hızla toplamaya başladı. Bu yükselişin var olan potansiyel turizm kaynakları ile Çanakkale için bir başlangıç olduğunu söylemekten heyecan duyuyoruz."
“BİR BÖLGENİN TURİZM ZENGİNLİĞİ YAŞAMI GÜZELLEŞTİREN DOĞAL VE BEŞERİ KAYNAKLARIN GÜCÜ VE ÇEŞİTLİLİĞİ İLE ÖLÇÜLEBİLİR”
Açıklamasında Kirazlı Balaban mevkiinde gerçekleştirilen altın madeni arama çalışmaları konusuna da değinen Armağan Aydeğer, “Diğer taraftan son dönemde Kirazlı Balaban tepesinde süregelen altın madeni çalışmaları nedeniyle Çanakkale’miz ülkemiz genelinde negatif bir gündemin ismi oldu. Bir Bölgenin turizm zenginliği yaşamı güzelleştiren doğal ve beşeri kaynakların gücü ve çeşitliliği ile ölçülebilir. En basit ifadesi ile yaşam kaynaklarının zengin olduğu yerde turizmde zengindir. Bizler bu nedenle en önemli yaşam kaynaklarımızdan doğanın ve onu oluşturan ağaç, bitki örtüsü, su kaynakları ve hayvan çeşitliliğinin risk altında olduğu ile ilgili iddialardan endişe duyuyor; sürecin hassasiyetle takip edilmesini, en küçük ihmalin oluşmamasını, toplumu kaygılandıran konuların bilimsel yaklaşımlar ve geçmiş tecrübeler ile aydınlatılmasını, kamuoyunun süreç ile ilgili bilgilendirilmesini bekliyoruz. Diğer taraftan süreç ile ilgili kamuoyunda meydana gelen hassasiyetin demokratik hak ve hukuk kuralları içerisinde yürütülmesini, kargaşa ortamından beslenen yapılara izin verilmemesini, toplumu provoke edecek, kutuplaşmalar neden olacak, huzur ve güvenlik ortamına zarar verecek, manipülasyonlardan uzak durulmasını, konunun siyasetten arındırılmasını, bölgemizin ve şehrimizin yükselen isim değerine zarar verilmeden tüm kurumlarının sorumluluk içinde hareket etmesini bekliyoruz. Son söz sorumluluğumuz gereği beklediğimiz açıklamamız ile ilgili kurumumuza yönelen sözlere istinaden; bizler ülkemizin ve insanlarımızın geleceği için zaman, mekan ve mesafe gözetmeksizin, siyaset üstü bir davranış biçimini ilke edinerek yalnız Çanakkale ve ülke menfaati adına mücadele eden kişiler olarak, samimiyet ve sabır en değer verdiğimiz kelimelerdendir. Son 3 yıl içinde 30 bin fidanı Güzelyalı Çanakkale sırtlarında dikmiş olmanın gurur ve huzuru ile doğaya olan vefamızın dün başlamadığını ayrıca belirtmek isteriz.”
(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)