YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Tek Güzel Sanatlar Lisesi Hizmete Girdi

Çanakkale’nin tek Güzel Sanatlar Lisesi olan ve Akçansa tarafından finanse edilen 27 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış törenle yapıldı.

13 Şubat 2019 tarihinde eklendi

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına başladığı Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, ardından okul öğrencilerinin müzik dinletisi gerçekleşti. Kent protokolü ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılım gösterdiği törende açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okul binasının bulunduğu alanın önceden yeşil alan olduğunu, bu alana Güzel Sanatlar Lisesi inşa edilmesi fikrinin ortaya çıkması ile Çanakkale Belediye Meclisi olarak ilk kez bir yeşil alanın eğitim alanına çevrildiğini kaydetti. Başkan Gökhan, “Kentimizde önceden Güzel Sanatlar Lisesi vardı ama yeri, binası kötü durumdaydı. Hiç de Güzel Sanatlar Lisesi değil, sanki başka bir yermiş gibi gözüküyordu. Bu konuda güzel bir okul yapılması için harekete geçildi. Güzel Sanatlar Lisesi’nin yeri ile ilgili Belediyeye gelindi ve görüşmeler yapıldı. Güzel Sanatlar Lisesi olması dolayısıyla, Çanakkale Belediye Meclisi olarak ilk kez bir yeşil alanı, bir eğitim kurumuna çevirdik. Dolayısıyla Akçansa da çok güzel, estetik, tam da Güzel Sanatlar Lisesi’ne yakışan bir bina yaptı” dedi.

Başkan Gökhan, bu okuldaki eğitimi önemsediğini ve buradan mezun olan öğrencilerin de önemli başarılara imza attığını belirterek, “Bu okuldan çok güzel öğrenciler çıktı, çok güzel tasarımcılar çıktı, çok güzel müzisyenler çıktı. Bunlar yavaş yavaş kendilerini duyurma noktasındalar. Umarız, bundan sonra biraz daha kentle bütünleşerek yeteneklerini sergileyecekler” diye konuştu. Başkan Gökhan konuşmasını, lisenin inşası konusunda emek veren tüm ilgililere teşekkür ederek noktaladı.

"ÇANAKKALE DE TARİHİ BOYUNCA BU COĞRAFYANIN EN ÖNEMLİ KENTİ"

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen de törende yaptığı konuşmada, Akçansa'nın Türkiye'nin çimento sektöründeki lider oyuncusu olduğunu belirterek, “Akçansa yüzde 50-50 ortaklığıyla Türk sanayinde çok önemli bir kurumsal yönetişim örneğidir. Umarım ortağımız ile beraber bu başarılı faaliyetleri gelecekte çok daha başka boyutlara da taşıma fırsatımız olur. Türkiye çok önemli bir coğrafyada yer alıyor. Çanakkale de tarihi boyunca bu coğrafyanın en önemli kenti. Bugün 82 milyon olan nüfusumuz dikkate alındığında Türkiye, gelişmişlik açısından avantajlı demografik yapıya sahip. Türkiye'de 25 milyondan fazla öğrenci bulunuyor. Biz de Sabancı Holding'de “Yeni Neslin Sabancı”sı vizyonumuz doğrultusunda çalışıyoruz. Sabancı Holding çalışanlarının yaş ortalaması 32. Sabancı Holding, Türkiye'de toplanan verginin yüzde 8'ini karşılıyor. Dolayısıyla yeni nesle uygun bir iş ortamı yaratmak zorundayız. Bu açıdan eğitime verdiğimiz katkıyı çok önemsiyoruz. Güzel sanatlar bir ülkenin sadece büyümesi için değil gelişmesi, kültürel dönüşümü için de çok önemli. O yüzden burada bu inisiyatifi kullanan Akçansa yönetimine, hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu eser bu şehre kazandırıldı. Bu eser artık hepimize emanet. Artık söz gençlerde. Onlar kendilerine sunulan bu fırsatla çıtayı daha da yukarıya çıkartacaklar. Aralarından çok başarılı sanatçılar çıkacak” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri okulun temsili açılış kurdelesini hep birlikte keserken, sonrasında okulu gezerek eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.634 kez okundu