2018 Troia Yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de “Sualtı Kültür Mirası Turizm Yönetimi ve Alternatif Önerileri Çalıştayı” yapıldı.
Çanakkale’de bulunan sualtı kültür mirası, turizm yönetimi ve alternatiflerinin belirlenmesi kapsamında tarihi batık kalıntıların ve diğer kültür varlıklarının envanter işlemlerinin yapılmasına yönelik olan çalıştayın açılışı Vali Orhan Tavlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. 2018 Troia Yılında turizmin çeşitlendirilerek yerli ve yabancı misafirlere farklı destinasyonlar yaratarak sualtı zenginliklerinin Turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalıştay, Vali Orhan Tavlı ve Müze Müdürü Ali Atmaca’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Troia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr.Rüstem Aslan Çanakkale Boğazı ve Troia konusunda bilgilendirmede bulundu.
Çanakkale’nin Savaş Batıklarının Savaş Karakaş ve Selçuk Kolay tarafından ele alındığı çalıştayda Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, Adaların Sualtı Dalış Güzergâhlarıyla ilgili bilgi verdi.
Doç.Dr. Harun Özdaş, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Kızıldağ, Çetin Kedioğlu, Adnan Büyük , Yusuf Kartal, Marziye Ekşi, Levent Atıl, Barış Özalp’ın sunumlarıyla Çanakkale’de Sualtı Kültür Mirası Turizm Yönetimi ve Alternatif Önerileri Çalıştayına katkı sundu.
Çanakkale Kıyılarının Sualtı Kültürel Mirası, Çanakkale Batıklarına Dalış ve Turizmdeki Yeri, 18 Mart 1915 Çanakkale Batıkları ve Yasal Mevzuat konularının değerlendirildiği çalıştayda katılımcılar soru ve önerileriyle de katkıda bulundu.
2018 Troia yılında Çanakkale’de Sualtı Kültür Mirası Turizm Yönetimi ve Alternatif Önerileri Çalıştayı kapsamında katılımcılar Troiü Antik Kentini ziyaret ettiler.
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)