Çanakkale’de Eko Turizmi geliştirmek amacıyla nelerin yapılabileceği konularının görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.
Kırsal Turizm, Eko-Turizm ve tarım alanlarında Termal Turizm Tesisi taleplerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirilebilmesi amacı ile gerçekleştirilen toplantı Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Çanakkale Belediye Başkanlığı, Çan-Ezine-Yenice Belediye Başkanlığı, ÇOMÜ Turizm Fakültesi, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, (ÇATOD) katılımı ile Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığından Şehir Plancısı Merve Yavuzdemir ve Kültür ve Turizm Uzmanı Beril Yamaner'in sunumları ile gerçekleştirilen toplantıda Çanakkale’de eko turizmde neler yapılabileceği konuları görüşüldü.
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Kırsal Turizm ve eko-turizm tanımlarının yerel taleplere göre yeniden kurgulandığı ve bölgenin gerek kırsal, gerekse turizm odaklı ekonomik kalkınmanın araçlarını tanımlayacak bir raporun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı Çevre Düzeni Planlarına ilişkin gerekli revizyon çalışmalarına altlık oluşturması ve böylece, bölgede Bakanlıkça iletilen taleplerin bütüncül bir bakış açısı ile değerlendirilmesinin hedeflendiği açıklandı.
Yetkililer Çanakkale’de 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu uyarınca ilan edilen 8 adet Turizm Merkezi ve 1 adet Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin bulunduğunu belirterek; ”Bakanlığımız yetki alanı içerisinde bulunan alanlara ilişkin yürütülen planlama çalışmaları kapsamında Bakanlığımıza iletilen turizm kullanımına yönelik taleplerin tarımsal alanlar üzerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. İnsanların doğaya olan eğilimlerinin artması, farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini öğrenme merakı, kalabalık şehir ortamlarından uzaklaşma isteği kırsal yaşantıya doğru bir yönelimi gündeme getirmektedir. Değişen turizm trendleri ile az yoğunluklu ve yerel halka ekonomik fayda sağlayan sürdürülebilir turizm türleri, turizm faaliyetlerinin 4 mevsim devam etmesini desteklemektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantılarla Çanakkale’de de eko turizm konusunda nelerin yapılabileceği konularını ele aldık” dedi.
(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)
(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)