YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediyesi’nden “Bir Milyon Kitap Sosyal Girişim Projesi”ne Destek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin destek verdiği “Bir Milyon Kitap Sosyal Girişim Projesi” kapsamında düzenlenen kitap dağıtım etkinliğine katılarak çocuklara kitap dağıttı.

14 Şubat 2020 tarihinde eklendi

Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından başlatılan “Bir Milyon Kitap Sosyal Girişim Projesi” kapsamında Belediye Çalışanları Sosyal Tesisinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çocuklar ve aileleri katıldı. Proje hakkında yapılan bilgilendirme ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Gökhan, evinde kitap olmayan 1 milyon çocuğa ilk kitap setini hediye etmek amacı ile başlatılan projenin Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer aldığını belirterek; “Bu proje, Türkiye'de gerçekleştirilen en önemli projelerden bir tanesi. Selçuk Şirin, bir bilim insanı. Bir araştırma yapıyor ve o araştırmanın sonunda şöyle bir veriye erişmiş; Türkiye'de her yıl 1 milyon 300 bin çocuk dünyaya geliyor. Bu çocukların sadece 300 bininin evinde kitap var. Yani Türkiye'de doğan çocukların yüzde 80'i içinde kitap bulunmayan evlerde doğuyor” dedi.

“EĞİTİM, DÜNYAYA GELDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN BAŞLAR”

Çocukların küçük yaştan itibaren kitaplar ile buluşmasının gelişimleri için büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Çocuk kitaptan ne anlar diye düşünebiliriz. Halbuki insanların eğitimi, dünyaya geldiği andan itibaren başlar. Hatta doktorlar çocuklara anne karnında müzik dinletilmesini önerir. Anne karnındaki bebek nerden duysun müziği diyebilirsiniz ama sizin yaşadığınız sıkıntıları dahi hissederler. Tekme atar, davranışları değişir. O çocuklar çok iyi bir ailede de dünyaya gelse bile, sadece anne ve babanın eğitimi yetmez. Avrupa'daki kütüphanelerde 0-3 yaş arası bölümü var. Anneler çocuklarını alıp kütüphaneye gidiyor ve orada çocuklara kitap okuyorlar. Aynı zamanda da çocukların kitapların olduğu bir ortamda oyuncaklar ile haşır neşir olmasını sağlıyorlar” dedi.

“İNSAN GELİŞİMİNDE KİTAPLARIN ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR”

Çocuk gelişiminde kitapların olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “İnsan gelişimi eğitimle olur. Onun için insan gelişiminde kitapların çok büyük bir önemi var. Hele bir çocuğumuz okuma yazma öğrensin, ilkokula başlasın ondan sonra kitap alırız demek son derece yanlış. Çocukları kitaplarla ilk olarak evimizde buluşturmamız lazım. Resimli bir kitabı elinde kurcalaması bile çocuğun zihinsel gelişimine önemli katkı sunuyor” dedi.

“YENİ DOĞAN BEBEK PAKETİMİZİN İÇERİSİNE DE BU KİTAPLARI KOYACAĞIZ”

Çanakkale Belediyesi'nin Hoş Geldin Bebek Paketi içerisine çocuk kitaplarının da ekleneceğini belirten Başkan Gökhan; “Bu çocuklara ne verirseniz alıyorlar. Ummadığınız tepkileri verebiliyorlar. Bu çocuklar bunu nerden biliyor? Çünkü algıları çok açık. Bunun için bu kitap meselesine Selçuk Şirin'in taktığı gibi biz de Belediye olarak taktık. 1 Milyon Kitap projesinden kitaplarımızı satın aldık ve hem destek olduğumuz ailelerin çocuklarına hem de diğer çocuklarımıza bu kitapları dağıtacağız. 2020 yılında da yeni doğan bebek paketimizin içerisine de bu kitapları koyacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIN DÜNYAYI TANIMASINA FIRSAT VERMELİYİZ”

Ailelere çocuklarını kütüphaneye götürmeyi tavsiye eden Başkan Gökhan; “Çocuklarınızı kütüphaneye götürün. Bu yaştaki çocuk ne anlar diye düşünmeyin. Onları oraya götürün ve masallar okuyun. Böylelikle çocukların beyinsel gelişimine de katkı sağlayın. Çocukların bir arada kütüphaneye gitmesini tavsiye ediyorum. Orada çocuklar hem yaşıtları ile hem de farklı cinsler ve farklı kültürler ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklardır. Çocuklar dünyayı tanımalı ve buna fırsat vermeliyiz. Hepimizin çocuğu, en üst düzeyde başarılı olabilir. Yeter ki, onlara fırsat sunabilelim. Bu fırsatın başlangıcı da doğumdan itibaren olmalı. Bu konuda da elimizden geldiği destekleri size sunacağız” dedi.

Başkan Gökhan konuşmasının ardından etkinliğe katılan çocuklara ve ailelerine kitaplarını takdim etti. 

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.011 kez okundu