YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediyesi, Ece Ayhan Kültür Evi Projesiyle Ödül Aldı

Çanakkale Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 15 yıldır düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda Ece Ayhan Kültür Evi Restorasyonu Projesi ile Uygulama Ödülü’ne değer görüldü.

21 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarı’ndaki Yarışma Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ'NE UYGULAMA ÖDÜLÜ

Çanakkale Belediyesi tarafından tamamlanan Ece Ayhan Kültür Merkezi Restorasyonu Projesi’ne ise, kent ile kurduğu ilişkinin nitelikli oluşu, kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade ve özenli bir restorasyon uygulaması ve kültür alt yapısına yaptığı olumlu katkılar nedeniyle TKB jürisi tarafından Uygulama Ödülü verildi. Ödülü alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Tarihi Kentler Birliği jürilerine teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, ödülün ardından Ece Ayhan Kültür Evi Projesinde emeği geçen ekip ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan törende ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da ödüllerini takdim etti.

Öte yandan törende Kültürel miras ve işlevlendirmenin önemine dikkat çeken ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen “Tüm kesimleri bir araya getirmeyen bir ulus yarınlarını güçlü kılamaz. ÇEKÜL Vakfı’nın 26 yıldır vurguladığı kamu-yerel-sivil-özel işbirlikleri artık kurulmaya başladı. Ne yaparsak yapalım kültüre pay ayırmak zorundayız. Özel sektör de dahil olmak üzere önceliğimiz kültür olmalıdır. 6 yıldır Antalya’da düzenlediğimiz YAPEX Restorasyon Fuarı’nın boyutu her geçen gün artıyor. Bu toplantılarda aklımızı, beraberliğimiz ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Tarihi Kentler Birliği’nin 15 yıldır devam eden ‘Özendirme Yarışması’na ilk başladığımızda koyduğumuz hedefler çok da anlaşılmamıştı. Ama şimdi ismini neden ‘ Özendirme Yarışması’ koyduğumuz aldığımız sonuçlardan ve yerel yönetimlerin kültürel miras alanında yürüttükleri başarılı çalışmalardan anlaşılıyor. Anadolu topraklarındaki bu büyük kültürün sahibi olduğunu yerel yönetimler fark etmeye başladı. Bu nedenle hemşerilik kültürünü hatırlayanlar kentlerini geleceğe taşıyabilir.  Yurdumuz diyebilmek için önce yurttaş olmak gerekir” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.901 kez okundu