YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Alman Subay Ernst Krieger'in Tarihi Albümü Alan Başkanlığına Bağışlandı

Çanakkale Muharebeleri sırasında Anadolu Hamidiye Tabyası'nda görev yapmış olan Alman subay Ernst Krieger'e ait fotoğraf albümü, orijinal haliyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağışlandı.

11 Temmuz 2024 tarihinde eklendi

Ernst Krieger, Çanakkale Muharebeleri sırasında Anadolu Hamidiye Tabyası'nda görev yaparken, bölgede geçirdiği süre boyunca bir fotoğraf albümü oluşturdu. O dönemlerde Çanakkale Merkez, Troya Bölgesi ve Çanakkale Tarihi Alan'ın fotoğraflarını çekti. Savaş öncesi, sırası ve sonrasında çektiği bu fotoğrafları yıllarca ülkesi Almanya'da muhafaza etti.

Albüm, 2016 yılında Ernst Krieger’in kızı Sabine Krieger tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan'a takdim edildi. Tarihi albüm, üniversitede bir süre muhafaza edildi ve akademik çalışmalara konu oldu. Çanakkale Muharebeleri'nin önemli bir eseri olarak kabul edilen bu fotoğraf albümü, 10 Temmuz Çarşamba günü Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bağışlandı. Bu bağış, tarihi belgelerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük bir önem taşıyor.

Albümün takdimi sırasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de yer aldı. 

TARİHİ FOTOĞRAFLAR MÜZEDE SERGİLENECEK

Albümdeki tüm fotoğrafların taranıp dijital ortama aktarılma işlemi tamamlandıktan sonra, bu değerli belgeler Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı müzede sergilenecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.328 kez okundu