Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ”Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında Çanakkale’de düzenlenen “Troya Kültür Yolu Festivali”nin kent halkı ve festivali ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
10 gün süren festivalin sona ermesinin ardından Hamidiye Tabyaları’nda bulunan bir restoranda basın mensupları ile bir araya gelen Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 10 gün süren “Troya Kültür Yolu Festivali”ni değerlendirdi.
Troya Kültür Yolu Festivali'nin 16-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirten Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, festivalin Çanakkale halkını çok mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu tip kültür ve sanat etkinliklerinin, sportif etkinlikleri olması Çanakkale’de yaşayan bizleri çok mutlu etti. Her kesimden insan bu etkinliklerde buluştu. Her yaştan, her kesimden insanlar bu etkinliklerde kendine bir parça buldu. İnsanların yüzüne baktığımız zaman da sevincini, mutluluğunu okuyabildik. Zaten bu kültür yolu festivallerinin de amacı insanları kültür ve sanatta birleştirmek, kaynaştırmak ve tabii ki şehrin tanıtımına, ekonomisine katkı sağlamak. Şunu ifade etmek isterim, Çanakkale halkı bu festivali çok sevdi. Her akşam Çanakkale’de 30 bin kişi toplamak çok kolay bir iş değil. insanlar kendi istekleriyle ve seve seve hava biraz soğuk da olsa gelip buradaki etkinlikleri başından sonuna kadar izlediler. Bu kapsamda festivalin gerçekleştirilmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tüm kent adına teşekkür ediyorum. Önce İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, daha sonra Başkent Kültür Yolu Festivali Ankara’da yapıldıktan sonra böyle büyük ve önemli bir etkinliğin Çanakkale’de düzenlenmiş olmasının bir anlamı var. Bizce bir mesajı var. Bu konuda bakanlığımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü Çanakkale olarak çok mutluyuz. İstanbul ve Ankara'dan sonra böyle büyük bir etkinliğe ev sahibi yapmış olmanın da hem heyecanını hem de gururunu yaşıyoruz. Bu etkinlikle Çanakkale bir kültürün ve sanatın kenti olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Tabii ki özellikle eylül ayındaki süreçte Çanakkale şehrinin otellerinin dolu olması, restoranların dolu olması, çarşıda pazarda insanların alışveriş yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının bir kez daha gerçekleşmiş iş olduğunu ortaya koymuştur. Bu festivallerin kültür ve sanat etkinlikleri yaparak insanları kaynaştırmanın, birleştirmenin, mutlu olmasını istemenin yanında o şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlama amacı vardır. Bu da Çanakkale'de ziyadesiyle gerçekleşti.”
(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)