YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda Anlamlı Buluşma

Çanakkale Savaşında 101 yıl önce şehit veren okullardan toplam 90 öğrenci ve 9 öğretmen Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi alanları ziyaret edecek.

17 Mart 2016 tarihinde eklendi

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri, “Alan başkanlığımız tarafından organize edilen etkinlikte Çanakkale Savaşları’nda şehit vermiş okullardan toplam 90 öğrenci ve 9 öğretmen Çanakkale Tarihi Alanı’nı ziyaret edecek. Halkın maddi-manevi tüm imkanlarını seferber ederek Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Savaşları, bir dönemin okumuş, eğitim almış neslinin de kaybolmasına yol açtı. O dönemde eli silah tutan gençlerimizin gönüllü olarak cepheye koşması sebebiyle bazı liseler mezun dahi veremedi. Başkanlığımız düzenleyeceği gezi kapsamında Çanakkale Savaşları’nda şehit vermiş okullardan Vefa Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Davutpaşa Anadolu Lisesi, Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi, İstanbul Lisesi, Galatasaray Lisesi, Samsun İlkadim Atatürk Anadolu Lisesi, Sivas Lisesi ve Konya Lisesi olmak üzere toplam 9 okul, 90 öğrenci ve 9 öğretmeni Çanakkale’de buluşturacak.

Geziler kapsamında Çanakkale’de şehit vermiş okullardan gelen öğrenci ve öğretmenlerin, Şehitler coğrafyasındaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı savaş alanı ve siperleri, Şehitler Abidesi, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Anıtı başta olmak üzere tüm Tarihi Alanı gezmeleri planlanıyor. Dört günlük planlanan gezilerde öğrencilerin ve öğretmenlerinin 18 Mart törenlerine de iştirak etmeleri sağlanacak” dedi.

1.793 kez okundu