YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası'nda 109 Yıllık 18 Patlamamış Top Mermisi Bulundu

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyünde, Çanakkale Savaşları'ndan kalma 109 yıllık 18 patlamamış top mermisi bulundu.

17 Eylül 2024 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları'nın üzerinden 109 yıl geçmesine rağmen savaşa dair izler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak Büyükanafarta köyünde yaşayan bir vatandaşın, top mermilerini fark etmesi ve yetkililere haber vermesi üzerine Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye gelerek inceleme başlattı. Bölgede yapılan çalışmalar sonucunda, 18 patlamamış top mermisi daha gün yüzüne çıkarıldı. Yapılacak incelemeler sonucunda tehlike arz eden top mermilerinin imha edileceği, risk görülmeyen top mermilerinin ise ziyarete açılacağı öğrenildi.

"TARİHİ ALAN, DÜNYANIN EN İYİ KORUNMUŞ SAVAŞ ALANI"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale Tarihi Alanı, dünyanın en iyi korunmuş savaş alanıdır. Hâlen dahî toprağın altından mermiler fışkırmaya devam ediyor. Büyük savaşın hatıraları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Tarihi Alan Başkanlığı olarak, bu müstesna toprakları koruyup kollamaya devam edeceğiz" dedi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.972 kez okundu