YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Biga’ya 5 Yıldızlı Termal Otel Yapılacak

11 Ağustos 2012 tarihinde eklendi

Köşdere Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği, Çanakkale'nin Biga ilçesine 5 yıldızlı ve 572 yataklı termal otel yapmak için 58 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi aldı. Köşdere Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği yetkilisi Akay Köşdere, Çanakkale ile Biga ilçesi Kırkgeçit jeotermal alanında MTA tarafından yapılan jeotermal alan ihalesine 09/09/2011 tarihinde iştirak etmesi ve ihaleyi kazanmasıyla başlayan sağlık turizm yatırımı yolculuğunun Çanakkale İl Özel İdaresi’nden İR17/16 numaralı işletme ruhsatını vermesi ile hızlandığını belirterek, “Gerekli tüm bürokratik işlemlerin tamamlanmasından sonra 5 yıldızlı “Köşdere Thermal Otel Klinik ve Spa Otel” ile ilgili turizm yatırım belgemizi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan teslim alarak yatırımımıza başladık. Son olarak da 58 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi aldık. Projemiz hayata geçtiğinde Biga ilçemiz jeotermal kentler birliği üyeliğinin yanında 572 yataklı, 5 yıldızlı klinik ve spa oteli kazanarak turizmde bölgesinde sınıf atlayacak” dedi.
“Otele 14 Kilometre Uzaklıktan Termal Su Getirecekler”
Akay Köşdere, otelin kurulacağı yer ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de belirterek, “Bu konuda Biga’da şuan hizmet verdiğimiz otelimizin bulunduğu bölgeyi termal otel olarak geliştirip devam etme yolunu seçebileceğimiz gibi Çan yolu üzerindeki Akkayrak mevkiine de otelimizi yapma konusunda düşüncemiz var. Bu konularda araştırmalarımız sürüyor. Kırkgeçit bölgesindeki termal kuyumuzda 48 derece sıcaklıkla termal suyumuz mevcut. Eğer 5 yıldızlı termal otelimizi Biga merkezdeki otelimizin bulunduğu bölgeyi genişletip kuracak olursak yaklaşık 14 kilometre uzaklıktan suyu özel izolasyonlu borularla otelimize kadar getireceğiz. Burada da yaklaşık 1,5-2 derecelik bir ısı kaybı olacak. Yani 46 derecelik bir ısıda termal su 14 kilometre mesafeden otelimize kadar ulaşmış olacak” dedi.
“SGK’lı Hastalara da Hizmet Vereceğiz”
Türkiye genelinde termal klinik otel olarak hizmet veren 5 otelin bulunduğundan da bahseden Akay Köşdere, “Bu otellerin hepsi güney yarımkürede yer alıyor. Kuzey yarımkürede yer alacak 5 yıldızlı tek termal otel biz olacağız. Çanakkale’nin de jeotermal 5 yıldızlı ilk oteli olacağız. Otelimizde reçeteli SGK’lı hastalarımıza da tedavi amaçlı hizmet vereceğiz. İskandinav ülkelerinden de tedavi için  Biga ilçemizdeki otelimize hastalar gelecek. Ayrıca İDO ile de temasa geçtik. Bandırma’dan hızlı feribot ile otelimize sakatlara yönelik VİP hizmetimiz olacak. Bunun dışında otelimizde termal su ile tedavinin dışında fizyoterapi imkanının da yapılabileceği uygulamalarımız olacak. Otelde büyük bir spor sahası da yapıp özellikle 1. Lig takımlarımızın burada kamp yapmalarına imkan sağlayacağız” dedi.
“Hedef 2014 Yılında Oteli Tamamlamak”
Otel ile ilgili mevzi imar palanı çalışmalarının sürdüğünü de belirten Akay Köşdere, “Otelimizin temelini 2013 yılının baharında atmayı planlıyoruz. 1,5 yılda da tamamlayıp 2015 yılında hizmete açmayı düşünüyoruz. Burada hedefimiz Biga’yı Gönen gibi termal oteller bölgesi yapabilmek. Kırkgeçit bölgesinde yer alan bu doğal termal sularımızı değerlendirmemiz lazım. Bizler bunun öncülüğünü yapıyoruz. Bizim dışımızda da yatırımcıların buraya gelmesini istiyoruz.  Kırkgeçit bölgesinde şirketimiz ile birlikte Onsekiz Mart ve 9 Eylül Üniversitesi’nden uzman ekipler yeni termal kaynakların yerlerini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir yerde de 60 ile 107 derece sıcaklıkla yeni termal kuyu bulundu. İnşallah bunların devamı da gelir ve bu bölge daha da canlanır” dedi. 
 
 

2.373 kez okundu