YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Zafer Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü 12 Mart Salı Günü Kale-i Sultaniye’ deki (Çimenlik Kalesi) açılış töreni ile başlıyor.

10 Mart 2019 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreni saat 10:00’da yapılacak etkinliklerle başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili yapılacak konuşmalar ile tören sona erecek. Aynı gün etkinlikler kapsamında Türk Hava Kurumu Motorlu Yamaç Paraşütü Gösteri Ekibi, Mehteran ve Halkoyunları ekiplerinin gösterileri gerçekleştirilecek. Çimenlik Kalesi’nden Valilik önüne kadar yapılacak halk yürüyüşünün ardından ise Valilik önünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Kutsal Toprak, Deniz Suyu ve Bayrağımız atletlere teslim edilerek uğurlama merasimi düzenlenecek.

Öte yandan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında hafta boyunca çok sayıda etkinlik düzenlenecek. 18 Mart Pazartesi günü de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninin ardından 18 Mart Stadyumunda tören düzenlenecek. Aynı gün saat 15:30’da Şehitler Abidesi’nde de ayrı bir tören düzenlenecek. Aynı günün gecesi de her yıl geleneksel hale gelen Fener Alayı etkinliği ile sahilde havai fişek gösterini düzenlenecek. Gece Şehitler Camiinde de İl Müftülüğü tarafından şehitlerimiz için Mevlit okutulacak.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.348 kez okundu