YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yörex’te Çanakkale Standına Büyük İlgi

Antalya Ticaret Borsası tarafından, TOBB’nin desteği ve “Sizin oraların Nesi Meşhur” sloganı ile bu yıl 8.'si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX Fuarı'nda Çanakkale standı büyük ilgi gördü.

16 Eylül 2017 tarihinde eklendi

Antalya Ticaret Borsası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle organize edilen ve bu yıl 8’incisi düzenlenen YÖREX, 70’in üzerinde ilden 125 oda-borsa, 16 kalkınma ajansı, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalar olmak üzere 400’ün üzerinde katılımla açıldı.

Fuarın açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Divan Katibi Üyesi Mustafa Açıkgöz, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN, Başkan yardımcısı Salamon Halyo çok sayıda oda, borsa başkanı ve katılımcı gerçekleştirdi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, her sene YÖREX’e mutlaka geldiğinin altını çizerek, fuarda adeta Anadolu denilen ulu çınarın gölgesinde yaşayan 80 milyon insanı gördüğünü kaydetti.Her bölgeden, her ilden Türkiye’nin zenginliğinin fuarda sergilendiğine değinen Hisarcıklıoğlu, "coğrafi işaret, yerelin dünya ile buluşmasını sağlıyor. Bu büyük organizasyon kalkınma noktasında yeni bir bilinç inşa etti. Zenginleşme noktasında çok doğru bir alan açtı. Bu işin mimarı ayrı bir takdiri hak ediyor. Antalya ATB Başkanımız Ali Çandır, bir fikir üretti, bu fikrini projeye dönüştürdü. Ülke çapında müthiş bir başarıya imza attı. İşte vizyoner olmak, cesur bir girişimci olmak budur, Ali Çandır başkanımızla iftihar ediyorum" diye konuştu.

Fuarda 120’nin üzerinde oda ve borsa olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bunu çok önemsiyorum zira biz kendi değerimize sahip çıkmazsak, başkası gelir sahiplenir. Oda ve borsalarımız hem YÖREX’e destek veriyor, hem de kendi yöresel ürünlerine sahip çıkıyorlar. Bunların coğrafi işaretlerini alıp, şehirlerine kazandırıyorlar. Yöresel ürünler, coğrafi işaretleme dediğimiz zaman elbette bu ürünleri dışarıya satmak aklımıza geliyor. Oda-borsa camiamız bu konuda da liderlik üstlendi" dedi.

ÇANAKKALE STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Açılışın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Münir Karaoğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Çanakkale standını ziyaret etti.

 Protokol heyetini Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Genel Sekreter Sevcan Elver Stantta Ürünlerini Tanıtan Borsa Üyelerinden Akif Gönül Kılıç, Gülsüm Üstün, Seçkin Sezer, Ali Enis Özçin, M.Onur Akcan Borsa çalışanları Gözde kartal ve Deniz Gezer karşıladılar.  Protokol heyetine Çanakkale’nin meşhur Ezine peyniri,zeytin ve zeytinyağı, süt reçeli ile yöre ürünleri ikram edildi. Öte yandan vatandaşlar da Çanakkale standına büyük ilgi gösterdi.

“FUAR HEM İLİMİZ,HEM DE BORSAMIZ İÇİN ÇOK VERİMLİ VE İYİ GEÇTİ”

Fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl 8.kez düzenlenmekte ve ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm renkleri ile yöresel zenginliklerini bir arada barındırmaktadır. Müthiş ekonomik getirisi olan, markalarımızın tanıtımında da büyük katkı sağladığını düşündüğümüz YÖREX Fuarına Çanakkale olarak başlangıcından buyana sürekli katılmaktayız. Yörex her geçen gün büyüyen, her geçen gün gelişen ve yurt dışına açılan bir fuar. Hem üst düzey ziyaretçilerin olduğu hem de marka, firma ve katılımcı profilinin zengin olduğu fuara bu yıl da yine Çanakkale Ticaret Borsası olarak Üyelerimiz ile birlikte katıldık.  50 metrekarelik standımızda, Çanakkale’mizin markalaşan ve markalaşma niteliğine sahip ürünlerini, en önemli markalarını üyelerimizle bir arada tanıtma imkanına eriştik. Ürünlerimizin markalaşması, markalı ve katma değerli ürünlerin pazarlanması konuları Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler için ilk sırada yer almaktadır. İlimiz kendi başına bir marka şehir.  Ticaret Borsası olarak bunlara katkı sağlayacak her fuarın içinde yer aldık, destek verdik, bundan sonra da bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaya Üzen YÖREX Fuarı değerlendirmeleri hakkında son olarak, fuar hem ilimiz hem de Borsamız için çok verimli ve çok iyi geçti.  Özellikle ikili iş görüşmelerimizden ve üst düzey ziyaretlerimizden çok verim aldık. Öncelikle standımızda bizlerle beraber tanıtım yapan üyelerimiz başta olmak üzere, ürün gönderen tüm üyelerimize ve firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize, firmalarımıza ve markalarımıza verimli olmasını, hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Fuarda emeği olan herkese ayrı ayrı tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.689 kez okundu