YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yıllardır Atıl Durumda Olan Umurbey Kütüphanesi Hizmete Girdi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde kullanılmayan kütüphane yeniden düzenlenerek belde halkının hizmetine sunuldu.

21 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Umurbey beldesinde düzenlenen geleneksel ”Şeftali Kültür ve Sanat Festivali”nin açılışına katılan Çanakkale Valisi Hamza Erkal beldedeki atıl durumda olan ve yeniden düzenlenen kütüphaneyi de vatandaşların hizmetine açtı.

Açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, “Umurbey’in Çanakkale’nin en güzel beldelerinden birisi olduğunu belirterek, “Beldenin ayrıca çok kadim bir tarihi var. Osmanlı ve Osmanlı öncesinde  burası yerleşim alanı olmuş. Tarıma uygun bir alanda kurulmuş. Belediyemizin düzenlediği bu festivalin halkın geçim kaynağı olan meyveyi en azından tanıtmak, yetiştiricileri teşvik etmeye   katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl yaşadığımız 15 temmuz olayları ve bölgemizde verdiğimiz birçok şehidimiz dolayısıyla programın  eğlence kısmı kısıtlandı.  Bu festival aynı zamanda kültür festivali ve buna en yakışacak şeyde bir kütüphane kazandırılmasıydı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü var olan ancak kullanılmayan kütüphaneyi düzenleyip yeniden sizin kullanımına sundu. Hayırlı uğurlu olsun.Fatma Teyzemize de bir ev kazandırmışlar. Onu da ziyaret ettik devletimizin fakir, fukaraya , yaşlıya, yetime, dula sahip çıktığının en güzel örneklerden birini hep beraber görmüş olduk. Burada gördüğünüz organizasyon devletin, milletin ve yerel yönetimlerin birlik beraberlik içerisinde el attığı ve yücelttiği  bir organizasyon oldu.  15 Temmuz da milletimizin nasıl bir araya geldiğini birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğini hepimiz müşahede ettik. Bu süreci bizim en güzel şekilde sürdürmemiz lazım. Çünkü hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Fikrimiz, zikrimiz, takımımız, milliyetimiz ırkımız ne olursa olsun, biz bu vatanın evlatlarıyız birlik beraberlik içerisinde bu vatan üzerinde yaşamak zorundayız. Farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğunu düşünmeliyiz aksi takdirde bu farklılıklarımızı birileri kaşır ve birbirimize düşürürler. Bir büyük aklın her defasında bir terör örgütünü kullanarak ülkemizde savaş çıkartmaya ve bizi birbirimize düşürmeye çalıştığını 15 Temmuz gecesi birebir suçüstü yapar gibi müşahede ettik.  Çok şükür ki bu millet o gece aynı Çanakkale’deki gibi birlik ve beraberliğini ortaya koyarak  vatan sevgisini, bu topraklara olan inancını ortaya koyarak tankların karşısında durdu.  Bu millet muhteşem bir millet, akşam vatanını kurtarır sabah işine devam eder. Bizim için vatan kurtarmak bu kadar basit bir meseledir.  Bütün dünyanın imrenerek gıptayla baktığı bir ülke halindeyiz. Bundan sonra hiçbirinin bizimle dalaşmaya gücü yetmeyecektir.  Çünkü bu millet, vatan söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu gösterdi. Çanakkale Ruhu hiçbir zaman ölmez öldürülemez. Bu uğurda hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Etkinliklerin sonunda festival kapsamında çeşitli kategorilerde dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.814 kez okundu