YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Uluslararası Festivaller Birliği Üyeleri Şile’de Buluştu

Uluslararası Festivaller Birliği 2016 yılı birinci dönem toplantısı, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın da katılımıyla Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ev sahipliğinde Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

28 Mart 2016 tarihinde eklendi

Toplantıya katılan Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, sosyal ve kültürel yaşama büyük katkı sunan uluslararası festival organizasyonların ortaya çıkması ve sanatsal ve kültürel faaliyetlerin tüm dünyaya duyurulması noktasında Uluslararası Festivaller Birliği üyelerine önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Türkiye`nin en nitelikli ve uluslararası organizasyonlarına, marka olmuş festivallerine katkı sunan UFB’nin birinci dönem toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Birlik Başkanı Atilla İpek’in açılış konuşması ve katılımcıların takdimiyle başladı.
Dönem toplantısına ev sahipliği yapan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu katılımcılara hitaben yaptığı selamlama konuşmasında uluslararası festivallerin sanatsal ve kültürel anlamdaki önemine vurgu yaptı.
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, KKTC Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Müzeler ve Kültür İşler Müdürü Nuri Aksu’nun da kısa bir konuşma yaptığı toplantı, ev sahibi Şile Belediyesi’nin festival sunumu ile devam etti.
Konuşmaların ardından Şile Belediyesi’nin misafirlere hazırlatmış olduğu hediyelerin takdim edildiği toplantıda, 2016’da yapılacak olan festivallerin tarihleri, program ve etkinlikleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı, 2016 yılı ikinci dönem toplantısının KKTC Mehmetçik Belediyesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.
İki gün süren UFB (Uluslararası Festivaller Birliği) birinci dönem toplantısının ardından katılımcılar Şile Kültür Merkezi ev sahibi belediyenin yetkilileri eşliğinde Tarihi Şile Feneri, Maşatlık Parkı ve Şile Bezi El Sanatları Merkezi’ni ziyaret ettiler.

1.574 kez okundu