YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

TÜRSAB Midilli-Ayvacık Feribot Seferlerinin Başlamasını İstiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvacık arasında başlayacak feribot seferlerinin Çanakkale turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

15 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Balıkçı 286’da acente yetkilileri ise sabah kahvaltısında bir araya gelerek Çanakkale turizminin gelişmesine yönelik bir toplantı düzenleyen TURSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Turgay Kılıç konuşmasında güncel konulara da değinerek, kısa bir süre önce İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen bombalı saldırıdan dolayı çok üzüntülü olduklarını söyledi. Turgay Kılıç,“Temennimiz bu tür terör olaylarının bundan sonra ülkemizde yaşanmamasıdır. Tabii bu terör olayları sadece Türkiye’nin, bizlerin sorunu değil, bütün dünyanın sorunudur. Bu sorunu da bütün dünya ülkeleri ile el ele vererek birlik beraberlik ve barış içerisinde sonlandırmak bizleri görevi olmalıdır. Bu kapsamda Sultanahmet’te yaşanan terör olayında ölenlere rahmet, ailelerine ve ülkemize de başsağlığı diliyorum” dedi.

“ÇANAKKALELİ ACENTELER OLARAK EMİTT FUARINA GENİŞ KATILIM SAĞLAYACAĞIZ”

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek EMİTT  Fuarına Çanakkale’deki acentecilerle birlikte geniş bir katılım sağlayacakları da belirten Turgay Kılıç, “Yeni Valimiz Hamza Erkal’ın Çanakkale’de göreve başlamasından sonra kendisinin turizm anlamında ciddi düşüncelerinin olduğunu görüyoruz. Bu da bizleri oldukça sevindiriyor. Sayın valimiz turizmin tanıtılmasında seyahat acentelerinin de öneminin büyük olduğunu söylüyor. Bu sebeple de kısa bir süre sonra EMİTT Fuarı’nda Çanakkale tek bir standda tanıtılacak. Bunun içinde ÇATOD, Çanakkaleli acenteler, oteller ve diğer kuruluşlar birik ve beraberlik içinde tanıtımlarını yapacak. Bu da bizleri son derece sevindirdi. Çünkü o çatı altında bundan önceki yıllarda acenteler olarak pek fazla yer bulamıyorduk. Bizlere sahip çıkmasından dolayı sayın valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EN KISA SÜREDE MİDİLLİ-AYVACIK FERİBOT SEFERLERİ BAŞLAMALI”

TURSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç konuşmasında Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvacık arasında başlayacak feribot seferlerinin Çanakkale turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını da belirterek, “Kısa bir süre önce Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kuruluna bağlı acenteler üyelerimizle Midilli Adasına bir gezi düzenlemiştik. Bu gezide Midilli Adasına tur düzenlemek isteyen acentelerin sıkıntılarını ele almıştık. Bizler Ayvacık ile Midilli Adası arasında feribot seferlerine en kısa sürede başlanmasından yanayız. Bu kapsamda da Kadırga Koyu bölgesinde bir gümrük kapısının açılmasını istiyoruz. Yaptığımız bu ziyarette Midilli bölgesinde Kuzey kapısının hazır olduğunu öğrendik. Midilli ile Ayvacık arasında feribot seferlerinin başlatılması konusunda Midilli heyeti çok istekli. Bunu bizlerde istiyoruz. Uygun şartların oluşmasında Bakanlığımıza, Valiliğimize, siyasilerimize ve Belediyelerimize görev düşüyor. Önümüzdeki en büyük sorun ise liman ve gümrük kapısı sorununu. Bu bürokratik sorunların çözülmesinin ardından başlayacak Midilli-Ayvacık feribot seferleri ile ilimiz turizminin ve ticaretinin gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

(HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
2.125 kez okundu