YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

TURMEPA’dan Çanakkale Liman Başkanlığı’na Eğitim Desteği

DenizTemiz Derneği/TURMEPA Çanakkale Liman Başkanlığı’nın sorumluluk sahasında yer alan balıkçı barınaklarında mesleki konularda farkındalık ve bilgilendirme amacıyla düzenlenen çevre ve deniz eğitimleriyle katkıda bulunuyor.

08 Aralık 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale’nin Lapseki, Çardak, Şevketiye, Yeniköy, Kavak, Ece Limanı, Güneyli ve Gelibolu bölgelerinde Çanakkale Liman Başkanlığı uzmanları tarafından verilmekte olan eğitimler; tekne kaydı, cins/makine değişikliği, tadilat, ölçme kriterleri, belge alınma nedenleri, tekne cinsine göre yeterlilik belgeleri, idari yaptırımlar, bağlama kütüğü uygulamaları, satış, nakil, cezai işlemler, vize ve sık karşılaşılan hatalar gibi konuları kapsıyor. Balıkçıların sıkça karşılaştığı sorunlar üzerine yapılan bu eğitim çalışmasına TURMEPA da destek veriyor. Dernek, program çerçevesinde yapacağı sunumlar aracılığıyla balıkçıların çevre bilinci konusunda bilinçlenmesine katkı sağlarken, Çanakkale’de Ocak ayından bu yana devam eden Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi’ni hedef kitlesiyle paylaşma fırsatı da buluyor.

ÇANAKKALE BOĞAZI EKOSİSTEMİNE DAİR GENİŞ KAPSAMLI EĞİTİM PROGRAMI

TURMEPA tarafından MITSUI & CO., Ltd. Çevre Fonu hibesi ve İÇDAŞ A.Ş. desteğiyle Ocak ayında hayata geçirilen “Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” Projesi Çanakkale Boğazı’nın özellikle insan kaynaklı tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalığı artırmak için Merkez, Lapseki, Eceabat, Gelibolu, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde 2018 yılına kadar devam edecek.

Özellikle Boğaz’a doğrudan etkisi olan kişilere birebir uygulanması amaçlanan projenin hedef kitlesini üniversite öğrencileri, balıkçı kooperatifleri, yerel yönetimler, özel sektörden üst düzey isimler, turizm sektörü çalışanları oluşturuyor. Bu çerçevede, projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi akademisyenlerinden oluşan Eğitim Danışma Kurulu, eğitim konseptlerinin gerçek hayatı yansıtan bir formatta geliştirilmesine özen gösterdi.

Yerinde eğitimler, toplu eğitimler ve kongreler şeklinde aşamalandırılan proje ile öğrenilenlerin içselleştirilmesini sağlamak hedefleniyor. Yetişkinlere uygulanacak eğitimlerin etkisinin belirlenmesi amacıyla, tüm katılımcılara ölçme ve değerlendirme testleri uygulanacak ve proje sonunda TURMEPA tarafından yayınlanacak.

Eğitim setleri; Çanakkale deniz ekosisteminin günümüzdeki durumu ile ilgili insanları aydınlatmak, yasak, yanlış ve aşırı avlanmanın insan yaşamına yapacağı olumsuz etkilere dikkat çekmek,  atıkların doğru ve etkili bir şekilde ayrıştırılma yollarını öğretmek, temiz ve hijyenik bir deniz ve kıyı şeridinin turizm sektörüne getireceği olumlu etkileri göstermek gibi konuları kapsıyor. Bölgedeki eğitim döngüsü, öncelikli olarak Çanakkale’deki ilçelere projeyi tanıtmak, görseller sergileyerek ilgi toplamak ve bilinirlik oluşturmakla başlayacak. Eğitimler ise iş yerlerine ve hedef kitle mekânlarına gidilerek verilecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

1.911 kez okundu