YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda Binlerce Kişi Barış İçin Koştu

GTP Turizm Ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Turkcell Gelibolu Maratonu”nda binlerce kişi “Barış” için koştu.

01 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin “Barış” temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, “Barış için Koşuyoruz” sloganıyla ve binlerce kişinin katılımıyla tarihi Gelibolu Yarımadası’nda düzenlendi. Soğuk hava ve zaman zaman çiseleyen yağmur sebebiyle geçtiğimiz yıla göre ilginin biraz daha az olduğu etkinlik 42 kilometre maraton, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olarak dört kategoride gerçekleştirildi.Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası’ndaki koşuda 42 kilometrelik parkuru erkeklerde Türk atlet Murat Kaya, kadınlarda da Vesile Yılmaz Anatca ilk sırada tamamladı. Yarı maratonda şampiyonluk erkeklerde Özkan Yüksel kadınlarda ise Seda Kurtuldu’nun oldu. 10 kilometrelik koşuda ise birincilik erkeklerde Hasan Tek, kadınlarda Elif Polat’a gitti.

"BARIŞ ORMANI"NA 10 BİN FİDAN DAHA DİKİLDİ

Öte yandan maraton öncesinde Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ünlü sunucu Burcu Esmersoy, ünlü şovmen Kadir Çöpdemir ve eski futbolcu Pascal Nouma’nın katılımıyla başlangıç noktasına sembolik bir ‘Barış’ fidanı dikildi. Geçtiğimiz yıl il merkezine bağlı Güzelyalı köyü civarında 10 bin fidanın dikimi ile oluşturulan “Turkcell Barış Ormanı”na bu yıl da 10 bir fidanın dikimi kapsamında sembolik olarak gerçekleştirilen bu barış fidanı ile Güzelyalı’daki ormandaki fidan sayısı da 20 bina yükselmiş oldu.

PASCAL NOUMA, BURCU ESMERSOY VE KADİR ÇÖPDEMİR DE ETKİNLİĞE KATILDI

Dünyanın dört bir yanından gelen büyük kalabalık “Barış için Koşuyorum” sloganı altında yapılan koşuda startı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve maratonun onur konuğu, Dünya Şampiyonu atletimiz Mizgin Ay verdi. 10 kilometre koşusunda ünlüler Burcu Esmersoy, Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma da yer aldı.

MİZGİN’E BAŞARI PLAKET

Organizasyonun bu seneki onur konuğu Dünya Yıldızlar 100 metre şampiyonu atletimiz Mizgin Ay’a, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’la birlikte Türk sporuna katkılarından dolayı teşekkür ve başarı plaketi takdim etti.

MARATONA TÜRK ATLETLER DAMGA VURDU

Turkcell Gelibolu Maratonu’nu, erkeklerde 2 saat 41 dakika 44 saniyelik derecesiyle Türk atlet Murat Kaya ilk sırada bitirdi. Kadınlarda 3 saat 21 dakika 29 saniye ile Vesile Yılmaz Anatca birinci oldu.

Yarı maratonda ilk üç sırayı, erkeklerde Özkan Yüksel, Erkan Bacak ve Ahmet Bayram, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, Jale Başak, Ebru Yazıcıoğlu aldı. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun 10 kilometrelik maraton etabında erkeklerde birinciliği Hasan Tek, ikinciliği Ahmet Şirin, üçüncülüğü Mehmet Aydıngör kazandı. Kadınlar yarışını ise Elif Polat, Gözde Nur Güvenbaş ve İlayda Aladağ ilk üç sırada bitirdi.

Etkinlik sonunda dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

(HABER / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TURKCELL GELİBOLU MARATONU’NDA BİNLERCE KİŞİ BARIŞ İÇİN KOŞTU)
2.573 kez okundu