YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Türk Genci Tarihiyle Buluşuyor

29 Haziran 2011 tarihinde eklendi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Balkanlar, Avustralya ve Avrupa'da yaşayan "Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında 910 genç Türkiye'ye getiriyor.  Bu sene ikincisi yapılacak olan "Türk Gençleri Kültür ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında Balkanlar ve Avustralya'da yaşayan 500 Türk genci Türkiye'ye getiriliyor. Yurtdışında doğmuş ancak Türkiye'yi hiç görmemiş gençler arasından seçilen 16-24 yaş grubuna ait gençler, 4 Temmuz'da İstanbul'a gelecek ve sırasıyla Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyon, Konya, Nevşehir ve Ankara'yı gezecek. 17 Temmuz'da Anıtkabir ziyareti ile son bulacak gezinin ardından kafile, 18 Temmuz'da ülkelerine dönecek. Bu projeye Avustralya'dan 100, Kosova'dan 80, Sırbistan'dan 20, Bosna-Hersek'ten 100, Makedonya'dan 100 ve Yunanistan'dan 100 Türk genci katılacak.
AVRUPA'DAN 410 GENÇ GELİYOR
"Avrupa'da Yaşayan Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında gerçekleşecek olan ikinci buluşma ise 25 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu etkinliğe Danimarka'dan 70, Finlandiya'dan 30, İsveç'ten 100, Norveç'ten 60, Fransa'dan 50 ve Hollanda'dan 100 Türk genci katılacak.
"KENDİ KÜLTÜR VE TARİHİNİ TANIYACAK"
Bu projenin geçen yıl ilkini gerçekleştirdiklerini ifade eden Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Adnan Gül, bu projenin turistik bir gezi olmadığını belirterek, "Bu projemizde amaç yurt dışında doğup büyüyen ancak hiç ülkesini görmemiş Türk Gençlerini ülkemize getirmektir. Zaten projenin adından da anlaşılacağı gibi bu gençlerimiz etkinlik sayesinde geçmişteki kültür ve tarihlerini tanıma fırsatı bulacak" dedi.
"AİLELERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULUYOR"
16-24 yaş arasındaki gençlerin katılabildiği projede asıl amacın hiç Türkiye'yi görmeyen gençler olduğunu dile getiren Adnan Gül, "İmkansızlıklar nedeniyle Türkiye'yi, kendi topraklarını görmek isteyip de göremeyen gençlerimiz, bu proje ile kendi vatanını tanıyacak. Buradan gidince de çevresindekilere Türkiye'de yaşadıklarını anlatacak. Bu projeyi duyan aileler gözyaşlarına boğuluyor. 'Türk Milleti bizi ilk kez önemsedi' diyorlar. Biz de onlara 'Türkiye Cumhuriyeti artık çok daha güçlü' diyoruz" diye konuştu. 

Etiketler : avustralya , isveç , ankara , adnan gül
1.807 kez okundu