YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Turizm Yazarları Çanakkale’nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi

Turizm yazarları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “41. Turizm Haftası” ve “2018 Troia Yılı” organizasyonunda Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

19 Nisan 2017 tarihinde eklendi

2 günlük etkinlik kapsamında ilk gün Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı gezen turizm yazarları ertesi günde Troia ve Assos Antik Kenti ile Apollon Smintheus ve Alexandria Troas bölgesini gezdi. Etkinlik kapsamında Troia Antik Kenti’nde düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Troia Antik Kenti’nin tarihteki önemine değinerek, 2018 yılının “Troia Yılı” ilan edilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları ile Troia Savaşları’nın dünya tarihine yön veren önemli savaşlar olduğunu ifade ederek, “2018 yılı “Troia Yılı” ilan edildi. Çanakkale’de 2018 yılı ile ilgili farklı etkinlikler düzenlenmeyi düşünüyoruz. Troia’nın 2018 yılı için turizme çok büyük katkılarının olacağını umuyoruz. Bu konuda ciddi anlamda Troia Yılı ile ilgili etkinlikler düzenlenmesi gerekiyor. Bu konudaki tanıtımlara en büyük katkıyı sağlayacak olanlarında basın mensupları olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple sizlerin bu konuda destekleri çok önemli” dedi.

Konuşmanın ardından Troa Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan turizm yazarlarına antik kenti gezdirerek bilgiler verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer ile turizmcilerin katıldığı etkinlik sounda turizm yazarları Assos Antik Kenti, Apollon Smintheus ve Alexandria Troas bölgesini gezdiler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.589 kez okundu