YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Müzesi Ziyarete Açıldı

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü girişinde 2013 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 70 milyon TL’ye malolan Troya Müzesi tamamlanarak ziyarete açıldı.

09 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Troya Antik Kenti’nin girişinde 90 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına 2013 yılında başlanan müze 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip. Müzenin 3 bin 300 metrekaresi sergi alanı, kalanı ise sosyal donatılar, ofisler ve depolardan oluşuyor. Yaklaşık 70 milyon TL harcamanın yapıldığı müzenin teşhir ve tanzim uygulamasında kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin eser konularak sergilenmeye başlandı. Müzede ziyaretçiler ana girişinde rampadan aşağıya inerken, Troya’da bulunan kültür ve yaşamları anlatan değişik eserleri izleyerek giriş yapabiliyorlar. Müzenin giriş katında Troas kentlerini, birinci katta Troya katmanlarını, ikinci katta antik dünyayı, üçüncü katta ise Doğu Roma, Osmanlı ve Çanakkale’nin 20. yüzyılına ait eserlerini görmek mümkün. Yaklaşık 2 bin eserin sergilendiği müzede 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Penn Müzesi’nden getirilerek Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde emanete kalan 24 parça altın eserler ile Troya kazılarına başkanlık yapan Blegen koleksiyonuna ait altın eserlerin de İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden getirilerek sergilenmek üzere ilgili yerlerine yerleştirilmesi bekleniyor.

Yapımı tamamlanarak ziyarete açılan ve 10 Ekim 2018 tarihinden itibaren 10 gün süre ile ücretsiz olarak gezilebilecek Troya Müzesi’nin resmi açılışının ise Mart ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile açılması planlanıyor.

(TROYA MÜZESİ İLE İLGİLİ GENİŞ BİLGİ ALMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ)

http://www.canakkaletravel.com/haber/troya-muzesi.html

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TROYA MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI)
2.630 kez okundu