YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Müzesi Açılışında Sona Doğru

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Eylül ayı başında açılması planlanan Troya Müzesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

09 Ağustos 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Troya Müzesi içinde ve çevresinde devam eden ve yapımı hızlandırılan çalışmalarla ilgili Müze Müdürü Ali Atmaca ve Proje Müellifi Yüksek Mimar Ömer Selçuk Baz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.    

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü girişinde yapımı son aşamaya gelen Troya Müzesi’nin sergi salonu 3 bin metrekare ve içinde Troya bölgesinden çıkarılan yaklaşık 2 bin eserin sergilenmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

İnceleme gezisinde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Müze Müdürü Ali Atmaca, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden İç Mimar Funda Akkuş, Peyzaj Mimarı Kenan Culfa, Arkeolog Canan Taştaban, İstanbul Anıtlar ve Röleve Mimari Şafak Çakmak ve Proje Müellifi Yüksek Mimar Ömer Selçuk Baz ile toplantı yapan Vali Orhan Tavlı, 2018 Troya Yılı kapsamında en büyük yatırım olan, Troya Müzesi’nin önemine değinerek çalışmaların hızlandırılıp açılışa hazır hale getirilmesi talimatını verdi.

Troya Müzesi’nin 2018 yılı Eylül ayı başında açılması planlanıyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.923 kez okundu