YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Antik Kentine Ziyaretçi Akını

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Çanakkale ve Troya Ören yerinde buluşmaya devam ediyor.

31 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

2018 Troya Yılı olması nedeniyle 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri Fransa, Tayvan, Amerika, İtalya, Japonya, Kore ve Çin’den gelen ziyaretçileri misafir etmeyi sürdürüyor.

Geçen senenin ilk 7 ayında 136 bin 106 kişinin ziyaret ettiği antik kenti, bu yılın aynı döneminde 233 bin 613 kişi gezdi. 2 bin adet tarihi eserin sergileneceği Troya Müzesi'nin de açılmasıyla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor.

2018 Troya Yılı kapsamında Troya Ören Yeri girişinde 100 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alan üzerinde Troya Müzesi açılacak. Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzesi örneklerinden biri olacak olan Troya Müzesi'nin mimari projesi uluslararası saygın bir jüri heyeti tarafından 150'den fazla proje arasından seçildi.

Ülkemiz ve dünya kültür mirası için oldukça önemli bir değere sahip olan Troya'nın, Troya Müzesi ile uluslararası bir farkındalık üretilerek dünya gündeminde yer alması amaçlanıyor. 5000 yıllık tarihin efsanesine ve eserlerine ev sahipliği yapacak olan Troya Müzesi, doğu ve batı kültürlerini Çanakkale'de buluşturarak Troya medeniyetini dünyaya tanıtacak.

Öte yandan Troya Ören Yerinde incelemeler yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da ören yerini ziyaret eden turistlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.703 kez okundu