YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troia Müzesi’nde Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  Tevfikiye Köyü'ndeki Troia Antik kenti girişinde yapımı devam eden “Troia Müzesi” inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

24 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Vali Orhan Tavlı'nın inceleme ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, Vali Yardımcısı Vekili Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Arkeoloji Müze Müdürü Ali Amaca da bulundu.

UNESCO tarafından 1998’de Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Troia’nın giriş kısmında yapımı devam eden Troia Müzesi 3.000 m2'si sergi salonu olmak üzere toplam 11.200 m2 kapalı alana sahip olacak. Dış cephesi eskitilmiş mimariyle günümüz mimarisine uygun olarak yapılacak olan müzede Troia Ören Yeri ve Çanakkale’de yapılan kazılarda bulunan arkeolojik eserler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak sergilenecek. Müze ve çevresindeki büyük alan ile birlikte, bir kültür, kongre, mekanı haline gelecek. Yüzde 70’lik kısmı tamamlanan müze inşaatında geri kalan yüzde 30’luk kısmını oluşturan  iç donanım teşhir, tanzim ve çevre düzenlemesi de şuan devam ediyor.

Müzenin 2018 Yılının Troia Yılı olması sebebiyle 2018 yılının Temmuz veya Ağustos ayında açılması planlanıyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.641 kez okundu