YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Top Mermisi 101 Yıl Sonra Gün Yüzüne Çıktı

Çanakkale Savaşı’nın 101. yılına girdiğimiz şu günlerde Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş alanlarında o günlerden kalan tarihi top mermileri halen gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

20 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi alanları gezen vatandaşlar savaşın çetin olarak yaşandığı Conbayırı’ndaki 261 Rakımlı Tepe civarında toprak yüzeyinde patlamamış tarihi bir top mermisini görerek durumu yetkililere bildirdiler. Bunun üzerine bölgeye giden Eceabat Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Çanakkale Savaşı’ndan kalma tarihi top mermisinin bulunduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 60-70 santimetre boyundaki top mermisinin Çanakkale Savaşı sırasında düşman gemilerinden atılan bir mermi olduğu ve patlamadan bölgedeki toprağa saplandığı belirtildi. Yağmur ve diğer doğal koşullar sebebiyle yaklaşık 101 yıl sonra gün yüzüne çıkan tarihi top mermisi Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ekipler tarafından imha edilmek üzere bölgeden alınarak güvenli bir bölgeye götürüldü.

Çanakkale Savaşı’ndan kalma bu tür top mermileri Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş alanları dışında Çanakkale il merkezinde de temel kazımı sırasında zaman zaman gün yüzüne çıkabiliyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.807 kez okundu