YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Restorasyonu 3 Yılda Tamamlanan Fatih Camii İbadete Açıldı

Çanakkale’de 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan, 1862 yılında da Sultan Abdülaziz zamanında tamamen yenilenen Fatih Camii 3 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

02 Şubat 2019 tarihinde eklendi

İl merkezinde Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan 157 yıllık tarihi Fatih Camii'nin yıllardır bakımsız kalan duvarlarının tamamen elden geçirilerek gerçeğine uygun hale getirilme çalışmalarına 2 Mart 2016 tarihinde başlanmıştı. 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan çalışmalar tarihi caminin duvarlarının yıllar süren geçmişi sebebiyle önemli ölçüde zarar görmesi üzerine duvarların derz yerine sıva olarak yapılmasının uygun bulunması üzerine uzamıştı. Yaklaşık 3 yıl süren restorasyon çalışmaların ardından ibadete açılan Çanakkale’nin en eski camilerinden birisi olan Fatih Camii’ndeki bazı eksikliklerin ise kısa sürede tamamlanacağını belirten yetkililer caminin 01 Şubat 2019 Cuma gününden itibaren ibadete açıldığını fade ettiler.

FATİH CAMİİ HAKKINDA BİLGİ

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462 yılında yaptırılmış olan cami zamana direnememiş 1862 yılında Sultan Abdülaziz zamanında tamamen yenilenmiş; 1904 yılında da Sultan 2. Abdülhamit döneminde tekrar onarımdan geçirilmiştir. Her iki onarıma ait Osmanlıca kitabeler yapının dış cephesinde yer almaktadır. Caminin batısında hazire olarak adlandırılan küçük bir mezarlık yer almaktadır. Burada Sadrazam Hafız İsmail Paşa ile Sadrazam Ali Paşa’nın mezarları yer almaktadır.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Fatih Camii
2.177 kez okundu