YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Park Alanıydı, Korunması Gereken Kültür Varlığı Alanı Oldu

(ÖZEL HABER) - Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesinde yer alan eski Yahudi Mezarlığının yan kısmında bulunan park alanını “Korunması Gereken 1. Derecede Mimarlık Örneği Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil ederek burada herhangi bir yapı yapılamayacağına karar verdi.

04 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesi’nde yer alan Yahudi Mezarlığının yan kısmındaki park alanının bulunduğu bölgede eski mezar taşlarının tespit edilmesi üzerine Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu harekete geçti. Bunun üzerine Gelibolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bu konuda bilgi isteyen Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 25 Ağustos 2016 tarihinde Bayramiç ilçesinde yaptığı toplantıda bu konuyu değerlendirdi. Toplantıda belediyeden gelen bilgiler ile uzman raporlarının okunmasının ardından Gelibolu’daki Yahudi Mezarlığının yan kısmında bulunan mülkiyeti TEDAŞ’a ait park alanı olarak ayrılmış bölge ile yine imar planında parsel arasında yol olarak gösterilen alanda Yahudi Mezarlığındaki mezar taşlarına benzer başka taşların görüldüğü ve bu alanın mezarlığın devamı olduğuna kanaat getirilerek bu bölge “Korunması Gereken 1. Derecede Mimarlık Örneği Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil ederek burada herhangi bir yapı yapılamayacağına karar verildi.

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Bayramiç’te 25 Ağustos 2016 tarihinde yaptığı toplantıda 3181 sayılı kararı ile Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesinde yer alan eski Yahudi Mezarlığının yan kısmında bulunan park alanı “Korunması Gereken Kültür Varlığı” olarak tescillendi ve bu alana artık kesinlikle bir yapı yapılamayacağı ifade edildi.

(ÖZEL HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.731 kez okundu