YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Osnabrück’ün Yeni Çanakkale Elçisi Erhan Küçük Oldu

Çanakkale ve kardeş kenti Osnabrück arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde büyük payı olan kardeş kent elçiliği görevini son olarak 26 yaşındaki Erhan Küçük üstlendi.

17 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Osnabrück doğumlu Erhan Küçük, kısa bir süre önce Çanakkale’deki görevine başladı. Yeni elçi Küçük, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da makamında ziyaret ederek, hem kendini tanıttı hem de çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Gökhan, iki kent arasındaki ilişkilerin uzun yıllardır devam ettiğini ve elçilerin de ilişkilerin yürütülmesinde önemli rolü olduğunu belirterek, Küçük’e başarılar diledi.

Osnabrück’te Ticaret Hukuku bölümünden mezun olan Erhan Küçük, kardeş kent elçiliği görevinden önce Almanya’nın Lingen şehrinde Proje ve Satış Danışmanlığı üzerine görev yaptığını belirtiyor. Çanakkale’yi çok beğendiğini kaydeden yeni elçi, “Her yıl Çanakkale’den gelen gerek elçiler gerekse proje kapsamında gelen değişim gruplarına destek olabilmek için elimden gelen yardımı gösteriyordum. Bu vesileyle, hem kendi kültürümü yakından yaşayabilmek hem de ailemden aldığım eğitimi kendi ülkemde uygulamak adına bu görevi üstlenmek istedim. Doğduğum şehri, Türkiye’nin en anlamlı ve tarih kokan şehri Çanakkale’de layıkıyla temsil edip, bu kutsal görevin bir parçası olabilmek benim için çok önemli. Bununla birlikte mevcut olan kardeş kent ilişkisine farklılık getirmek de en büyük arzum” diye konuştu.

1.695 kez okundu