YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

OPET Tevfikiye Köyünü Baştan Sona Yenileyecek

OPET, 2018 Troia Yılı kapsamında Çanakkale Valiliği ile yapılan protokolle Tevfikiye köyünü baştan sona yenileyecek.

21 Kasım 2017 tarihinde eklendi

OPET ile Çanakkale Valiliği arasında gerçekleştirilen protokol imza töreni Troia Antik Kenti girişinde yer alan Tevfikiye Köyü’nde gerçekleştirildi. Protokol imza töreni öncesi Troia Antik Kenti Kazı Başkanı ÇOMÜ Öğretim Üyesi Rüstem Aslan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ile beraberindeki konuklara antik kenti gezdirerek bilgiler verdi. Ardından Antik Kentin girişinde yer alan Tevfikiye Köyüne geçen konuklar burada düzenlenen protokol imza törenine katıldılar.

Törende bir konuşma yapan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 2006 yılından başlattıkları “Tarihe Saygı Projesi”nin benzerini 2018 Yılının Troia Yılı ilan edilmesi sebebiyle antik kent girişindeki Tevfikiye’de de yaparak köyde yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Nurten Öztürk, konuşmasında tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri açısından önemli bir kültür hazinesi olan Troia ve Tevfikiye Köyünü gelecek nesillere taşımak için elerinden gelen çabayı göstereceklerini de belirterek “Dünya kültür hazinemiz Troia Ören Yeri ve Müzesi’ gidecek olan ziyaretçiler bu köyün giriş yolunun önünden geçiyorlar. Biz de köyümüzü turizme kazandırmak için yerel halk ve yerel yönetimle el birliği içinde güzelleştirme çalışmaları yapacağız. Bu ziyaretler sırasında mola verilen, gezilen, organik sebze meyve, hediyelik eşya alışverişinin yapıldığı ve Troia tarihinden motiflerin görülebileceği bir köy haline getirmek istiyoruz. Tevfikiye Köyünü 3 yıl içerisinde bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da 2018 Troia Yılı’nın önemine değinerek, OPET ile imzalanacak protokol ile Troia Antik Kenti’nin var olan turizm potansiyelini belirginleşmesini sağlayarak yerel ekonomik kalkınmayı, yöresel ürün pazarlarını canlandırarak, istihdam yaratarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da artıracaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından OPET ile Çanakkale Valiliği arasında Tevfikiye Köyü’nün yenilenmesi ve rehabilitasyonu ile ilgili protokol imzalandı. Protokol imza töreninden sonra ise köy meydanında ses ve ışık gösterisi gerçekleştirildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.534 kez okundu