YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Okullar Hafta İçinde de Şehitlikleri Ziyaret Edecek

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların hafta sonları yaptığı şehitlik gezilerini hafta içinde de yapması için gerekli onayı verdiğini söyledi.

07 Nisan 2017 tarihinde eklendi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç önderliğinde düzenlenen akşam yemeğinde turizmcilerle bir araya geldi. 

Çanakkale’nin tarihi, turistik zenginliklerinin nasıl daha verimli kullanılması gerektiği hakkında görüş alışverişlerinde bulunulan toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Biz buraya iş yapmaya, hizmet etmeye geldik. Biz bu şehre sevdalıyız. Diğer şehirler kıskanmasın ama Çanakkale Türkiye’nin en güzel şehri. Sanayisini alın tarımı var, tarihini alın doğal güzellikleri var. Tam anlamıyla eşsiz güzelliklere ve imkanlara sahip. Bizlerede burada çok büyük bir görev düşüyor. Bu şehri kalkındırmak. El birliğiyle hep beraber bu şehre hakkettiği yatırımları gerçekleştirmeliyiz. Sizler üreteceksiniz, projeyi bizim önümüze getireceksiniz bizler kapıları sizler için açacağız. Biz görev yapmaya hazırız. Yeter ki bize iş verin. Sizin işiniz bizim işimiz. Biz millete, Çanakkale’ye hizmet etmekten yorulmayız” ifadelerine yer verdi.

Biz dersimize çalıştık geldik diyen Turan, “Biz buraya gelmeden önce notlarımıza baktık, dersimize çalıştık. Sizden gelecek olan talepleri gözden geçirdik. Biraz önce başkanımızda sizlerin taleplerini bize iletti. Hemen ilk müjdeyi sizlere vereyim. Haftaiçi de şehitliğe okul gezileri düzenlenmesi hususunu Bakanımız ile görüştük. Bakanımız sizlere selamını ileterek tüm okullara yazı yazılacağını belirtti. Troia 2018 Yılı Olsun projesinde artık sona doğru geliyoruz. Şimdi o bölgenin alt yapı çalışmalarını yapmak gerekmektedir. Valiliğimiz kontrolünde Troia Koordinasyon Merkezimizi kuruyoruz. Bölgenin büyük sorunu olan yol çalışmasına başlıyoruz. Alt yapı çalışmaları için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız en kısa zamanda çalışmalara başlayacağını belirtti. Troia için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Çanakkale’mizde ki turizmi kalkındırmaya da devam edeceğiz. Assos Antik Kentinin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için dosyası hazırlandı. Orayı da daha fazla ilgi çekmesi için düzenliyoruz. Bakınız size bir örnek vereyim. Şehitliğimizin eski halini hepiniz iyi bilirsiniz. Eskiden oraya 300 bin ziyaretçi gelirdi. Şuanda oraya 3 Milyon ziyaretçi geliyor. İşte bu yapılan yatırımların karşılığı. O yüzden Çanakkale’de geri kalan bir nokta olmamalı. Hep beraber bu şehre sahip çıkmalıyız” dedi. 

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.689 kez okundu