YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Nusret Mayın Gemisi 5 Ay Sonra Çanakkale’de

Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde orijinaline sadık kalınarak bire bir benzeri yapıldıktan sonra 2011 yılında Çanakkale'de Çimenlik Kalesi girişindeki iskeleye bağlanan Nusret Mayın gemisi bakım amacıyla götürüldüğü Gölcük Deniz Ana Üssü’nden yeniden Çanakkale’ye getirildi.

15 Aralık 2016 tarihinde eklendi

1910 yılının sonunda mavi sularla ilk buluşmasından bir asır sonra Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde bire bir benzeri yapılan Çanakkale Savaşı'nın kahraman gemisi "Nusret", 2011 yılı 10 Mart tarihinde Çanakkale’ye getirilerek Çimenlik kalesi girişindeki iskeleye bağlanmıştı. Çanakkale'nin geçilmezliğinde önemli bir yere sahip olan ve bire bir orijinaline sadık kalınarak yapılan Nusret mayın gemisi, özel günlerde Çanakkale Savaşları sırasında izlediği rotayı takip edip ziyaretçilere adeta o dönemi yeniden yaşatmış, diğer günlerde de limanda vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Yaklaşık 40 metre uzunluğunda, 6 metre eninde, 180 ton ağırlığında ve 12 knot hız yapabilen gemide, görsel ve işitsel olarak Çanakkale Savaşları anlatılırken, interaktif anlatım sayesinde Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili diğer detaylı bilgilere ulaşılabilmişti.

Çanakkale’nin adeta sembolü olan Nusret Mayın Gemisi 10 Temmuz tarihinde bakım amacıyla Donanma Komutanlığı’na bağlı Gölcük Deniz Ana Üssü’ne götürülmüştü. 5 aydır bakım çalışmaları süren gemi nihayet sabah saatlerinde Çanakkale’ye yeniden getirilerek Çimenlik Kalesi girişindeki iskeleye bağlandı. Geminin yeniden vatandaşların ziyaretine açılacağı öğrenildi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.786 kez okundu