YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Müjde...Bozcaada’dan Sonra Gökçeada Koyları da Kurtuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’nın en bakir koylarından olan Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın 3 yıl süre ile işletilmesi için ihale açtığı ihaleyi gelen tepkiler üzerine iptal etmesinin ardından Gökçeada’daki koyların da ihaleye çıkarılmasına tepkiler ses getirdi. Bozcaada’nın ardından bu sabah Gökçeada ihalesi de iptal edildi.

18 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Laz Koyu ve Gizli Liman koylarının 3 yıl süre ile işletilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Siyasetin Ülke, millet için yapıldığının bugün açık örneğini bir kez daha gördük. Yerelin, halkın taleplerinin Ankara’da karşılık bulması çok önemliydi. Bu noktada yerel yönetimden gelen Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki' ye yereli dinleyen ve çözüm üreten bir kadro kurduğu için minnettarız. Bu konuda bizi dinleyen ve çözüm üreten Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Sayın Tekinsoy'a ve Çanakkale'nin problemlerinin çözümü noktasında adaları ve adalıları yalnız bırakmayan Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülen Turan Beye teşekkür ederiz. Laz Koyu ve Gizli Liman sahillerinin ihalesi iptal edilmiştir. Bu sahiller kesinlikle işgal edilmeyecek ve halkın plajı olarak kalacaktır."

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İHALE İPTALİ AÇIKLAMASI

Öte yandan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü web sitesinden bir açıklama yaparak Gökçeada ve Bozcaada’da koy ihalelerinin iptal edildiğini resmen açıkladı. İşte o açıklama:                                                                               

“21.11.2016 GÜNÜ SAAT 10:00’DA YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, GÖKÇEADA İLÇESİ, DEREKÖY KÖYÜ, LAZKOY GÜNÜBİRLİK ALANI,

21.11.2016 GÜNÜ SAAT 14:00’DE YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, BOZCAADA İLÇESİ, HABBELE KOYU GÜNÜBİRLİK ALANI,

22.11.2016 GÜNÜ SAAT 10:00’DA YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, BOZCAADA İLÇESİ, SULUBAHÇE KOYU GÜNÜBİRLİK ALANI,

22.11.2016 GÜNÜ SAAT 14:00’DE YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, GÖKÇEADA İLÇESİ, UĞURLU  KÖYÜ, GİZLİ LİMAN GÜNÜBİRLİK ALANI İHALELERİ İPTAL EDİLMİŞTİR."

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.246 kez okundu