YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mehmet Akif Ersoy’un Evinin Yapımına Başlandı

İstiklal Marşının Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki evinin aslına uygun olarak yeniden yapımına başlandı.

02 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz yıllarda yıkılan Mehmet Akif Ersoy’un Bayramiç ilçesindeki evinin aslına uygun olarak yapımına başlandığını belirten Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan çalışmaların Mehmet Akif Ersoy’un doğum tarihi olan 1 Temmuz’da bitirileceğini söyledi.

Belediyeye ait arsa üzerinde yapımına başlanan Mehmet Akif Ersoy’un evinin İÇDAŞ sponsorluğunda gerçekleştirildiğini de belirten Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, “Mehmet Akif Ersoy’un evinin de içinde bulunduğu 1 dönümlük arsada sosyal alanlar da olacak. Bu yerin yapımındaki desteklerinden dolayı Valimiz Hamza Erkal’a, sponsorluğu üstlenen İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’e ve süreci başından beri takip eden Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a teşekkür ederim dedi.

6 ay sürecek çalışmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un evi aslına uygun olarak 1 Temmuz 2016 tarihinde ziyarete açılacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.909 kez okundu