YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mehmet Akif Ersoy'un Evi Müze Oldu

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aslına uygun olarak yeniden yapılarak müze haline getirilen çocukluğunun geçtiği Bayramiç ilçesindeki 2 katlı evinde incelemelerde bulundu.

05 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Valiliği’ne atanmasının ardından ilçeleri gezen Orhan Tavlı son olarak Bayramiç ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli ve İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar tarafından karşılanan Vali Orhan Tavlı’ya ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Vali Tavlı ardından İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aslına uygun olarak yeniden yapılan çocukluğunun geçtiği Camicedit Mahallesi’ndeki 2 katlı evinde incelemelerde bulundu.

Kentsel SİT alanındaki Reşit Tümer’e ait koruma altındaki Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği iki katlı tescilli evin 2001 yılında yıkılmasının ardından durumun Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na bildirildiğini bunun üzerine de zamanın  belediyesinin otopark olarak kullanılan araziyi istimlak ettiğini belirten Belediye Başkanı Sadettin Arslan, “Bunun ardından da Çanakkale Valiliği’nde imzalanan protokol ile İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 12 yaşına kadar yaşadığı ev İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. sponsorluğunda aslına uygun olarak yapılarak müze haline getirildi” dedi.

Vali Tavlı ve  beraberindekiler müze haline getirilen ev ile Mehmet Akif Ersoy’un babasının imamlık yaptığı Karşıyaka Camisi’nde incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.165 kez okundu