YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kırkyama Sanatçıları Çanakkale’de Buluşacak

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 6.İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

10 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

“6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması” kapsamında Kırkyama sergileri,  Kırkyama Büyük Parça Yorgan, Küçük Parça Serbest Çalışma ve İlyada Pano kategorisi yarışmalarının yanı sıra kırkyama eğitmen/sanatçılarıyla atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alacak.  

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Kırkyama Defilesi’nin teması “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1937'de  açılan Cumhuriyet tarihinin en önemli eserlerinden olan “Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası” olarak belirlendi. “Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası” temalı kırkyama defilesi 15 Eylül Cuma günü 18 Mart Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.  

Kırkyama sanatına gönül verenlerin Kırkyama buluşmasını büyük bir heyecanla beklediklerini ifade eden Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu; “Kırkyama sanatını daha ileriye taşıyabilmek adına duayen hocalar dünyadaki son trendler ve teknikler konusunda paylaşım yapacaklar. 2015 yılında çok ses getiren kırkyama defilesinin ikincisini bu yıl gerçekleştireceğiz” dedi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.547 kez okundu