YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kırım Türkleri Çanakkale’de...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, Çanakkale Savaşını Türkiye dışındaki Türklere anlatmak için organize ettiği “Çanakkale 1915” projesi start aldı.

01 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Başkanlığın projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen Kırım Türkleri ilk olarak Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ı ziyaret etti. Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kırım Gardaşlık Teşkilatı Başkan ve üyeleri, Kırım Medeni Cemiyeti temsilcileri, Kırım İslami Hayriye Cemiyeti temsilcileri, Çanakkale, Sakarya, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri temsilcilerinin bulunduğu ziyarette, Kırım Türkleri ile kardeşliğin ve güçlü bağların devam etmesi temennisinde bulunan Vali Hamza Erkal, Türkiye’nin güçlendikçe bağların daha çok güçlendiğini belirtti. Kırım Türklerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Hamza Erkal, heyetle bir süre görüştükten sonra toplu fotoğraf çektirdi.

Kırım Türkleri ziyaretin ardından rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası Milli Parkı’ndaki Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret etti.

1.280 kez okundu