YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kilitbahir Kalesi’nin İçinde İnşaat mı Yapılıyor?

Çanakkale Boğazı’nda, Fatih Sultan Mehmet’in emriyle 1462’de 120 gün gibi kısa bir sürede yaptırılan Kilitbahir Kalesi’nde, 2011’de başlatılan restorasyon çalışmalarının halen tamamlamaması tepkiye sebep olurken, birde restorasyon yapılan kalenin dışına asılan “İnşaata Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” şeklindeki pankart herkesi şaşkına çevirdi.

26 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Restorasyon çalışmalarının inşaat olarak adlandırılmasına bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Kilitbahir Kalesi Çanakkale için önemli bir yapı. 553 yıl önce 120 gün gibi kısa bir sürede yapılan tarihi kale ne yazıktır ki 4 yılda restore edilemedi. Bu nasıl iş anlamış değiliz. Birde restorasyon çalışmalarının bina inşaatı gibi nitelendirilip tarihi kalenin duvarlarına “İnşaata Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” şeklindeki pankart asılması da kabul edilemez bir durum. Kaleyi gezmeye gelenler karşılarında bu komik pankartı görünce gözlerine inanamıyorlar. Kale restorasyonu inşaat olarak görülüyor galiba. Herkes bu pankarta tepki gösteriyor. Kalenin içinde ev mi yapılıyor acaba?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Asya ile Avrupa arasında sefer yapan Kilitbahir feribotlarından inenlerin kale duvarındaki bu komik pankartı gördüklerinde tebessüm ettiklerini de belirten vatandaşlar en kısa sürede bu yazının indirilerek yerine "Restorasyon Alanına Girmek Tehlikeli ve Yasaktır" şeklinde bir yazılmasını ve 4 yıl süren restorasyon çalışmalarının da tamamlanmasını istediler.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.089 kez okundu